Kransekage petit fours

Kransekage petit fours

45 min
Fryseegnet
Kransekage findes i mange variationer - og her serveres kransekagen som petit fours. Petit four stammer fra fransk og betyder "lille ovn". Disse kransekage petit fours adskiller sig en anelse fra kransekagemassen, da vi tilsætter lidt mere æggehvide til den klassiske kransekagedej, da det gør massen lettere at arbejde med, når den skal sprøjtes ud. Ved afpyntningen af kransekage petit fours er det kun fantasien, der sætter grænser, men smeltet chokolde og nødder plejer at være en fast bestanddel af de små lækkerier. Server dine kransekage petit fours til nytår eller ved andre festlige lejligheder.
https://www.arla.dk/opskrifter/kransekage-petit-fours/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Petit fours
  • Smuldr marcipanen i en skål og pisk den sammen med sukker og æggehvide - dejen skal være ret klistret.
  • Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med stjernetyl. Lav ca. 20 små toppe på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem midt i ovnen.
  • Lav en lille fordybning i halvdelen af kagernes top (mens de stadig er varme), fx med enden af en grydeske. Kom en lille smule chokolade ned i fordybningen, stadig mens kagen er varm, - og "lim" en hasselnød fast herpå.
  • Smelt resten af chokoladen i en skål over vandbad. Pensl bunden med chokolade og læg kagerne på en bagerist.
  • Dyp de resterende kager, så de er halvt dækket af chokolade.
  • Læg de chokoladeovertrukne kager på bageristen, pynt med pistacienødder og lad chokoladen stivne.
  • Stil evt. kagerne i fryseren i 1-2 min. så de får et kuldechok, hvis du er utålmodig med at få chokoladen til at stivne.

Du kan også pynte petit four med glasur, med hvid chokolade, med cocktailbær eller mandler.

Kransekagerne kan fryses uden chokolade.

Energiindhold for hele retten:

8712 kJ / 2082 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1815 kJ / 434 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 8,1 % 8,7 g
Kulhydrat: 48,3 % 51,6 g
Fedt: 43,6 % 21,4 g

Ingredienser

Petit fours
250 g Marcipan
50 g Sukker
3 spsk Æggehvide
100 g Finthakket mørk chokolade
10 Ristede, afskallede hasselnøddekerner vendt i guldstøv
25 g Finthakkede usaltede pistacienødder