Tuiles

Tuiles

30 min
Løft din ret til et nyt niveau, med en dekorativ tuile. Tuiles er egentlig fransk og betyder tagsten, men efterhånden er tuiles mere kendt som de små dekorative kiks/småkager, der pifter desserten op - både fordi den giver sprødhed og ikke mindst et flot udseende. Særligt når du bager så smukke tuiles som disse. Her får du både opskriften på både en sød og en salt tuile, så du kan hæve niveauet både på forretten og desserten.
https://www.arla.dk/opskrifter/tuiles/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 7 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tuiles (uanset om det er søde eller salte)
  • Kom alle ingredienser i en skål og vend dem sammen til en ensartet masse.
  • Smør blandingen tyndt ud på en silikonemåtte eller i en egnet silikoneform.
  • Bag tuiles midt i ovnen - til de er gyldenbrune.
  • Du kan forme dine tuiles, når de kommer ud af ovnen og stadig er varme, men pas på du ikke brænder fingrene.
  • Brug evt. dertil egnede handsker.

Du kan farve dine tuiles ved at tilsætte forskellige pastafarver til dejen.

Tuiles kan holde sig i op til en uge, i en bøtte med tætsluttende låg.

Energiindhold for hele retten:

6360 kJ / 1520 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1582 kJ / 378 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 8,4 % 7,9 g
Kulhydrat: 32,9 % 30,6 g
Fedt: 58,7 % 25,1 g

Ingredienser

Søde tuiles
50 g Blødt smør
50 g Æggehvide
50 g Hvedemel
50 g Sukker
Salte tuiles
50 g Blødt smør
50 g Æggehvide
50 g Hvedemel
50 g Fintrevet lagret cheddarost
2 g Sort blækspruttefarve - kan undlades