Marengs kyskager

Marengs kyskager

60+ min
Kyskager eller marengskys er lækre i sig selv, men du kan også bruge kyskagerne til at pynte større kager eller som topping på fx en isdessert. Her får du en nem opskrift som du kan bruge som grundopskrift på marengs - og lege med former, farver og anvendelse.
https://www.arla.dk/opskrifter/kyskager/

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukker lidt efter lidt. Pisk til blandingen er sej.
  • Sigt flormelis i og vend det forsigtigt i blandingen.
  • Sæt små toppe (ca. 3 cm i diameter) på 3 plader med bagepapir - brug en sprøjtepose med en stjernetylle.
  • Bag kyskagerne ca. 1 time ved 100° - varmluft - og lad dem stå i ovnen på eftervarme, indtil ovnen er kold.
  • Lad kyskagerne køle af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Tilsæt en lille smule rød eller blå pastafarve til æggehvidemassen, hvis du ønsker lyserøde eller lyseblå kyskager. Pensl eller drys kyskagerne med spiseligt glimmer, guld- eller sølvstøv for at gøre dem ekstra festlige.

Energiindhold for hele retten:

2864 kJ / 685 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1146 kJ / 274 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 5,4 % 3,6 g
Kulhydrat: 94,6 % 63,8 g
Fedt: 0 %

Ingredienser

3 Æggehvider
85 g Sukker (ca. 1 dl)
75 g Flormelis (ca. 1½ dl)