Marengsspøgelser

Marengsspøgelser

60+ min
Hvem siger at marengs altid skal være toppe? Prøv at lave en ovnfuld spøgelser...
https://www.arla.dk/opskrifter/marengsspogelser/

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne helt stive og vend forsigtigt sigtet flormelis i lidt ad gangen.
  • Bland majsstivelse med 2 spsk flormelis og vend det i marengsmassen sammen med citronsaft.
  • Fyld massen i en sprøjtepose og sprøjt små spøgelser ud på bageplader med bagepapir.
  • Lav øjne og mund med rosiner.
  • Bag marengsene midt i ovnen i ca. 1 time og 15 min. ved 125°.
  • Løft bagepapiret over på en rist og lad dem afkøle.
  • Løft dem af papiret og opbevar dem i en kagedåse.
Energiindhold for hele retten:

3936 kJ / 941 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1200 kJ / 287 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 4,2 % 3 g
Kulhydrat: 95,6 % 67,5 g
Fedt: 0,2 % 0,1 g

Ingredienser

3 Æggehvider (ca. 1 dl)
200 g Flormelis (ca. 4 dl)
1 tsk Majsstivelse, fx maizena
1 tsk Friskpresset citronsaft
30 Mørke rosiner