Mini fragilité

Mini fragilité

60+ min
Fryseegnet
Mini fragilité er en lille kagehaps - en miniudgave af en lækker fragilité, som er bunde af hasselnøddemarengs lagt sammen med kaffe-smørcreme. Lav evt. flere slags minikager, så der er mulighed for at smage lidt forskelligt. Minikager er oplagte at servere til receptioner og buffeter. Mini fragilité kan laves i god tid!
https://www.arla.dk/opskrifter/mini-fragilite/

Sådan gør du

Marengsbunde
  • Kom hasselnødderne på en plade med bagepapir og rist dem midt i ovnen i ca. 15 min ved 175° - varmluft. Gnub skallerne af nødderne i et rent viskestykke. Hak hasselnødderne helt fint i en minihakker eller foodprocessor.
  • Pisk æggehviderne skummende og tilsæt salt og flormelis lidt ad gangen. Pisk til en sej og skinnende marengs.
  • Vend hasselnødderne i marengsen til en ensartet dej. Bred dejen jævnt ud på en plade (ca. 30 x 40 cm) med bagepapir.
  • Bag marengsbunden 10 min ved 175° - varmluft, skru temperaturen ned og bag i yderligere ca. 15 min ved 125° - varmluft
  • Tag marengsbunden ud og vend den straks ud på et rent stykke bagepapir - med undersiden opad. Læg et fugtigt viskestykke over bunden i ca. 2 min.
  • Fjern det og træk det bagepapir, som bunden blev bagt på, forsigtigt af. Del bunden i 4 lige store stykker og lad dem afkøle.
Smørcreme
  • Pisk smør og flormelis luftigt i en skål. Tilsæt kaffe lidt ad gangen og pisk indtil cremen er glat.
  • Tag ¼ af smørcremen fra og kom den i en sprøjtepose med en lille stjernetyl (til pynt).
Sammenlægning
  • Læg et stykke marengsbund på et ½ stykke rent bagepapir og bred ¼ af den resterende creme ud på bunden.
  • Rul bunden sammen om cremen på den korteste led - brug bagepapiret til at rulle den stramt. Luk papiret i enderne og læg rullen i fryseren.
  • Gentag med resten af bundene og cremen.
Sådan laver du mini fragilité
  • Skær enderne af de halvfrosne fragilitéruller og del hver rulle i 6 lige store stykker.
  • Drys fragilitéstykkerne med flormelis (gennem en sigte) og anret dem på et fad.
  • Sprøjt en lille top af smørcreme på hvert stykke og pynt med hasselnøddeflager og knuste kaffebønner.

Fragilité er som navnet antyder skrøbelig og overfladen knækker, når den rulles. Det er ikke noget problem, da smørcremen fungerer som "lim". Selv hvis bunden er blevet ekstra sprød/skør (ovne er forskellige) og knækker skævt på forhånd, så fortvivl ikke - rul så godt og stramt som muligt, og form så rullen ved hjælp af papiret.

Fragilitérullerne kan fryses. Tø dem lidt, før de skæres, da det flotteste snit skæres i en halvfrossen rulle. Smørcremen kan opbevares flere dage i køleskabet eller fryses, men skal have stuetemperatur for at kunne sprøjtes op. Du kan også fryse mini fragilité helt færdigpyntede og klar til servering.

Energiindhold for hele retten:

16716 kJ / 3995 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1729 kJ / 413 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 3,7 % 3,8 g
Kulhydrat: 45,7 % 46,5 g
Fedt: 50,6 % 23,6 g

Ingredienser

Marengsbunde
125 g Hasselnøddekerner
5 Æggehvider (ca. 150 g)
200 g Flormelis
¼ tsk Fint salt
Smørcreme
200 g Blødt smør
200 g Flormelis
4 spsk Meget stærk espressokaffe
Pynt
2 spsk Flormelis
1 spsk Hasselnøddeflager
1 tsk Knuste kaffebønner