Nytårshummer
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Nytårshummer

Festlige friterede hummerhaler serveret med bl.a. sukkerkogte æbler.

Antal portioner
  • 2 kogte hummere

Krydret beignetdej

  • 50 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede
  • 34 tsk groft salt
  • 12 dl mælk
  • 12 dl danskvand med citrus
  • 1 æggeblomme
  • 1 dl strimlet bredbladet persille
  • 1 æggehvide

Sukkerkogte æbler

  • 1 12 dl vand
  • 3 spsk sukker
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 æble i både, fx elstar
  • 50 g grofthakkede valnøddekerner

Dressing

  • 1 dl fraiche 9%, fx Arla Harmonie® økologisk
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 34 tsk Sambal oelek (knust chili i olie)
  • 14 tsk groft salt
  • 12 liter vindruekerneolie eller andet fedtstof til friturestegning (fyld kun gryden halvt)
  • 14 liter rød egeløvsalat i grove stykker

Bræk halen og kløerne af hummerne. Bræk forsigtigt skallen af halerne, således at de kommer ud i hele stykker. Giv hummerkløerne et slag med den flade side af kødhammeren eller brug en nøddeknækker. Bræk forsigtigt skallerne af, så der kun er hummerkød tilbage.

Krydret beignetdej

Bland mel og salt. Pisk mælk, dansk vand og æggeblomme i lidt efter lidt - vend persillen i. Lad dejen stå tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtigt i dejen.

Sukkerkogte æbler

Bring vand, sukker og citronsaft i kog i en gryde. Tilsæt æbler og valnødder og lad det koge i ca. ½ min. Hæld forsigtigt æbler og valnødder i en sigte over en skål. Hæld saften tilbage i gryden og bring saften i kog. Kog den ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 min. eller til der er ca. ½ dl sirup tilbage.

Dressing

Rør fraiche sammen med citronskal, chili og salt. Tilsæt ca. 1 spsk af siruppen og stil dressingen tildækket i køleskabet.

Varm fedtstoffet i en dyb gryde. Skær hver hummerhale i ca. 6 stykker og vend dem i dejen. Tag dem op med en gaffel og steg dem, 4-6 ad gangen, i ca. 2 min. - eller til de er gyldne. Vend hummerstykkerne under stegningen. Tag dem op og læg dem et øjeblik på fedtsugende papir.

Ved serveringen

Anret salat, æblebåde og valnødder på tallerkener. Fordel herpå hummerkløer og de fritterede hummerhaler. Pynt med sirup og persille og server straks sammen med dressingen.

Tip

Kom et stykke brød i det varme fedtstof. Bliver brødet gyldent har fedtstoffet den rigtige temperatur.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 6580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,8 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 55 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: