Rødtungeroulade med laks og fine urter

Rødtungeroulade med laks og fine urter

45 min
En meget elegant forret som dine gæster vil elske. Især velegnet som en rigtig dameforret.
https://www.arla.dk/opskrifter/rodtungeroulade-med-laks-og-fine-urter/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 150° - traditionel ovn.

Souffléfars
  • Rens laksen for eventuelle ben og skær den i mindre stykker.
  • Kom laks og salt i en foodprocessor og hak det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek.
  • Tilsæt fløde, æggehvide, dild, citronskal og peber og hak i yderligere ca. 30 sek.
  • Kom souffléfarsen i en sprøjtepose med en lille stjernetylle og læg farsen i køleskabet.
  • Rens rødtungefileterne og fjern eventuelle ben. Del hver filet på langs.
  • Rul fiskefileterne sammen som en lille roulade - fra halespidsen og med skindsiden indad.
  • Stil dem i et lille smurt ovnfast fad med den tykke side nedad.
  • Fordel souffléfarsen i det lille hul i fisken så det stikker lidt op.
  • Bag fiskene midt i ovnen.
Safransauce med fine urter
  • Kom hvidvin og safran i en lille gryde. Bring det i kog og kog det ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til der er ½ dl tilbage.
  • Tilsæt fløde, porre, gulerod, salt og peber og kog blandingen i yderligere ca. 2 min. eller til grøntsagerne er al dente. Tilsæt citronsaft og smag til.
  • Anret de små fiskeruller i små dybe tallerkener. Fordel saucen rundt om fisken. Vend krydderurterne i olie og citronsaft. Læg det på fisken som pynt. Server sammen med ristet brød.
Tip
  • I stedet for en sprøjtepose kan man bruge en almindelig lille frysepose, hvor man klipper et hul i det ene hjørne.
Energiindhold for hele retten:

6258 kJ / 1496 kcal

Næringsindhold pr. 100g

473 kJ / 113 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 26,9 % 7,5 g
Kulhydrat: 35,2 % 9,8 g
Fedt: 37,9 % 4,9 g

Ingredienser

Souffléfars
100 g Laksefilet uden skind (ca. g)
¼ tsk Groft salt
½ dl Madlavningsfløde
1 spsk Æggehvide (ca. spsk)
2 spsk Finthakket frisk dild
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
Friskkværnet peber
3 Hele rødtungefileter (ca. 250 g)
Safransauce med fine urter
2 dl Hvidvin
¼ tsk Safran (ca. tsk)
4½ dl Madlavningsfløde
1 Porre i tynde strimler (ca. 100 g)
1 Gulerod i tynde strimler (ca. 100 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Friskpresset citronsaft
Pynt
Plukkede friske krydderurter, fx dild, kørvel og brøndkarse
Olivenolie
Friskpresset citronsaft
Tilbehør
180 g Ristet brød