Krabbesuppe af egen fangst

Krabbesuppe af egen fangst

1 time
Børn som voksne synes det er sjovt at fange krabber, så hvorfor ikke tage de levende krabber med hjem og lave den skønneste suppe. Det smager godt og der er rigtig god læring her: Fra jord til bord....eller snarere fra vand til bord!
https://www.arla.dk/opskrifter/krabbesuppe-af-egen-fangst-/

Sådan gør du

  • Del tomaterne i kvarte, skrab indmaden ud med en teske (gem tomatindmaden til suppen) og skær tomatkødet i små tern. Gem tomatternene til serveringen.
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde og steg løg, hvidløg ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Skær imens hurtigt krabberne midt over med en stor skrap kniv. Kom dem i gryden og lad dem stege med 2-3 min.
  • Tilsæt tomatindmad, tomatpuré og paprika og steg i yderligere ca. 1 min.
  • Kom æblejuice og vand i gryden og kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min.
  • Sluk for suppen og lad den trække i ca. 20 min.
  • Sigt suppen og kasser krabbeskrog og grøntsager.
  • Kog krabbefonden ind til der er ca. ½ liter tilbage.
  • Kom piskefløde, citronsaft, salt og peber i suppen, varm den igennem under omrøring og smag til.
Brødcroutoner
  • Skær brødet i tern (ca. 2 x 2 cm) og kom dem i en lille bradepande.
  • Vend dem med smør og salt og rist brødcroutonerne midt i ovnen til de er gyldne og sprøde.
  • Kom den varme suppe i en kande og anret tomattern, rejer eller krebsehaler, basilikum, citron og croutoner i skåle - så kan man selv kombinere sin ynglingssuppe.
Ristning
  • Ca. 10 min. ved 225° - varmluft.
Energiindhold for hele retten:

8646 kJ / 2066 kcal

Næringsindhold pr. 100g

352 kJ / 84 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 27,8 % 5,8 g
Kulhydrat: 23,7 % 4,9 g
Fedt: 48,5 % 4,6 g
Relateret video
Krabbesuppe af egen fangst

Både børn og voksne synes det er sjovt at fange krabber, så hvorfor ikke tage de levende krabber med hjem og lave den skønneste suppe. Det smager godt og der er rigtig god læring her.

Ingredienser

2 Store tomater (ca. 125 g)
25 g Smør
2 Hakkede løg (ca. 150 g)
2 Små hakkede fed hvidløg
500 g Friskfangede levende krabber (10-15 stk. alt efter størrelse)
1 spsk Koncentreret tomatpuré
1 tsk Mild paprika
2 dl Æblejuice
7½ dl Vand
1½ dl Piskefløde
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Brødcroutoner
150 g Grovbrød
25 g Smør - smeltet
½ tsk Groft salt
200 g Pillede, kogte rejer eller krebsehaler (ca. g)
1 dl Fintstrimlede basilikumblade
1 Citron (usprøjtet) i både