Vegetarfrikadeller med blomkålssalat

Vegetarfrikadeller med blomkålssalat

45 min
Fryseegnet
Vegetarfrikadeller når de er allerbedst - fyldt med quinoa, blomkål, salatost og andre gode sager. Vegetarfrikadellerne er nemme at lave og smager helt fantastisk. Lav en stor portion vegetardeller, når du er i gang - vegetarfrikadellerne er super lækre i madpakken. Server vegetardellerne i selskab med en sprød blomkålssalat.
https://www.arla.dk/opskrifter/vegetarfrikadeller-med-blomkalssalat/

Sådan gør du

Vegetarfrikadeller
  • Riv blomkålet fint eller hak det i en foodprocessor til det ligner ris.
  • Rør halvdelen af den kogte quinoa, blomkål, salatost og de øvrige ingredienser godt sammen i en skål. Lad blandingen trække tildækket i køleskabet ca. 15 min.
  • Form ca. 16 frikadeller - tryk 'farsen' godt sammen med hænderne.
  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Steg frikadellerne ved jævn varme i ca. 8 min. til de er gyldne - vend forsigtigt af og til.
Blomkålssalat
  • Læg imens blomkål, quinoa og appelsinfileter lagvis i et fad. Fordel de øvrige ingredienser herpå.
  • Pynt blomkålssalaten med persille og granatæblekerner, og server med de lune vegetarfrikadeller.
Tip
  • Frikadellerne kan fryses. Tø dem op og varm dem i lidt smør i en pande eller i ovnen.
Energiindhold for hele retten:

11031 kJ / 2636 kcal

Næringsindhold pr. 100g

609 kJ / 146 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,6 g
Protein: 16,7 % 6 g
Kulhydrat: 52,4 % 18,8 g
Fedt: 30,9 % 5,1 g
Relateret video
Vegetarfrikadeller med blomkålssalat

Ingredienser

300 g Lys quinoa - koges efter anvisning på pakken (ca. 3½ dl)
Vegetarfrikadeller
100 g Renset blomkål
100 g Smuldret salatost i tern
2 Store æg
1 dl Havregryn
1 dl Grofthakket bredbladet persille
1 Lille knust fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
15 g Smør
Blomkålssalat
400 g Renset blomkål i tynde skiver
2 Appelsiner i fileter
150 g Soltørrede abrikoser i strimler
1½ dl Granatæblekerner (ca. 100 g)
100 g Salatost i tern
1 dl Bredbladet persille
1 spsk Hvid balsamicoeddike
¼ Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Bredbladet persille
Granatæblekerner