Syltede rødløg

15 min
Arbejdstid: 15 min
Syltede rødløg

Syltede rødløg er både smukke, velsmagende og meget anvendelige til både aftensmad og frokost. Denne opskrift på hjemmelavede lynsyltede rødløg er både nem og hurtig at lave - og så er rødløgene meget flottere end de købte. Når du først har syltede rødløg i køleskabet, kommer du til at bruge dem til næsten alt - brug dem fx på smørrebrød, i wraps og bowls, som tilbehør til supper og varme retter og ikke mindst i salater.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

Syltede rødløg

85 g Sukker (ca. 1 dl)
1 dl Ufarvet lagereddike
2 Rødløg i tynde halve skiver (ca. 150 g)
1 spsk Friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Syltede rødløg

  • Bring sukker og eddike i kog i en gryde. Tilsæt løgene og kog dem i 2-3 min.
  • Tag løgene op med en hulske og hæld dem i et glas. Kog lagen ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 2 min. - eller til der er ½- 1 dl tilbage.
  • Tilsæt citronsaft og hæld lagen over løgene. Luk med et tætsluttende låg og opbevar i køleskabet.

Citronsaften kan udelades, men det er netop saft fra citrusfrugter, der giver den intense lyserøde farve (det tager ca. 1 døgns tid før de når farven på billedet). Citronsaften kan erstattes af appelsin-, clementin eller grapesaft. De syltede rødløg kan holde sig ca. 2 uger tildækket i køleskabet.

Lav en juleversion af de syltede løg ved at tilsætte hel allehånde, hele nelliker, kardemommekapsler og stjerneanis til lagen.

Spørgsmål og svar om syltede rødløg

Har du spørgsmål om at lave syltede rødløg? I vores FAQ finder du nyttige tips til at skabe det perfekte resultat.

Hvor længe kan syltede rødløg holde sig?

Opbevar syltede rødløg i et rent, skoldet glas med tætsluttende låg i køleskabet ved 0-4 grader i op til 2 uger. Smagen og den sprøde konsistens er bedst inden for den første uge, så spis dem gerne inden for 7 dage for friskhed. Efter et par uger vil farven falme, og både udseende og konsistens ændrer sig langsomt. Undgå at lade glasset stå ude ved stuetemperatur eller i direkte sollys, da det kan gøre løgene bløde og forkorte holdbarheden.

Kan man lave større portioner ad gangen?

Du kan sagtens lave større portioner af syltede rødløg ved at gange ingredienserne op i samme forhold. Vil du fx lave dobbelt portion, fordobler du mængderne af sukker, eddike, rødløg og citronsaft. Følg samme fremgangsmåde: kog sukker og eddike, tilsæt løgene og kog dem kort. Tag løgene op, kog lagen ind, tilsæt citronsaft og hæld lagen over løgene i glas.

Hvilke retter passer syltede rødløg særligt godt til?

Syltede rødløg løfter mange retter med deres frisk-syrlige og let søde smag. De passer godt på burgere, hotdogs, mexikansk mad og sandwiches, hvor de tilføjer syre og sprødhed. Brug dem også på smørrebrød for at give ekstra kant. I salater som grøn salat, kartoffelsalat eller pastasalat tilfører syltede rødløg både farve og friskhed. I vegetarretter som bowls, wraps eller falafel-pita tilfører de dybde uden at overdøve.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1726 kJ / 413 kcal

Næringsindhold pr. 100g

690 kJ / 165 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 1,9 % 0,8 g
Fedt: 0,4 % 0,1 g
Kulhydrat: 97,7 % 39,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/syltede-rodlog/