Syltede rødbeder

Syltede rødbeder

60+ min
Gammeldags syltede rødbeder - helt enkelt og klassisk. Disse hjemmesyltede rødbeder smager af tradition og gamle dage. Når der er rødbeder i haven og på hylderne i butikken, er det både afstressende og hyggeligt at kaste sig over syltning af rødbeder. Her er en opskrift, der får dine hjemmesyltede rødbeder til at lykkes - så glæd dig til at sætte de hjemmelavede syltede rødbeder på bordet, så ingen kan klage over at det eneste, der mangler er rødbederne :)
https://www.arla.dk/opskrifter/syltede-rodbeder/

Sådan gør du

Rødbeder
  • Kom rødbeder og salt i en tykbundet gryde og hæld vand på til det dækker. Bring vandet i kog og lad rødbederne koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time - eller til de er møre.
  • Hæld vandet fra og overhæld rødbederne med koldt vand et par gange til de er helt kolde. Skær enderne af og fjern skrællen.
  • Kom de hele rødbeder i skoldede sylteglas sammen med et stykke peberrod i hvert glas.
Syltelage
  • Bring eddike og sukker i kog i en tykbundet gryde - rør til sukkeret er opløst.
  • Tag lagen af varmen og tilsæt atamon. Hæld den varme lage over rødbederne, så sylteglassene er helt fyldte. Luk glassene og opbevar dem på køl.

Sylt rødbederne hele, så er de lettere at skære ud i tern, skiver eller strimler. Kan du lide at eksperimentere med smag, så kan du lege med både chili, stjerneanis eller ingefær i syltelagen.

Energiindhold for hele retten:

3426 kJ / 819 kcal

Næringsindhold pr. 100g

309 kJ / 74 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 5,6 % 1 g
Kulhydrat: 93,4 % 17 g
Fedt: 1 % 0,1 g
Mere inspiration

Syltede rødbeder smager dejligt til fx Brændende kærlighed.

Ingredienser

Rødbeder
10 Skrubbede rødbeder (ca. 1 kg)
1 spsk Groft salt
75 g Skrællet peberrod (ca. 8 cm)
Syltelage
1 liter Lagereddike
1 kg Sukker
1 tsk Atamon