Pommes duchesse

Pommes duchesse

45 min
Pommes duchesse er en klassisk kartoffelret, og består af en let og luftig kartoffelmos, der røres sammen med smør og æggeblommer. Den luftige mos sprøjtes ud som toppe, der giver et festligt udtryk. Du kan lave pommes duchesse af nylavet kartoffelmos - eller du kan give en rest kartoffelmos et nyt liv med tilsmagning af krydderier - og på den måde lave dine personlige pommes duchesse og undgå madspild.
https://www.arla.dk/opskrifter/pommes-duchesse/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 225° - varmluft.

Pommes duchesse
  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
  • Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem helt tørre.
  • Varm fløden op og smelt smørret heri.
  • Pres kartoflerne igennem en kartoffelpresser, og tilsæt flødeblandingen lidt af gangen.
  • Rør æggeblommerne i kartoffelmosen.
  • Tilsæt salt og peber. Smag til.
  • Kom kartoffelmosen i en sprøjtepose med stjernetyl.
  • Sprøjt 16 toppe på 2 plader med bagepapir. Bag pommes duchesse i ovnen til de er gyldne.

Du kan tilsætte 1 dl revet cheddar i kartoffelmosen, hvis du er vild med smagen af ost. Pommes duchesse smager også godt med både forskellige krydderurter og/eller chili.

Hvis du ikke har en kartoffelpresser, kan du bruge en håndmixer.

Energiindhold for hele retten:

6461 kJ / 1544 kcal

Næringsindhold pr. 100g

546 kJ / 131 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 6,4 % 2 g
Kulhydrat: 44,1 % 14,2 g
Fedt: 49,5 % 7,3 g

Ingredienser

Pommes duchesse
1 kg Melede kartofler
1 dl Piskefløde
50 g Smør
2 Æggeblommer
½ tsk Salt
Friskkværnet peber