Glaseret skinke med hvidkåls- og gulerodsstuvning

Glaseret skinke med hvidkåls- og gulerodsstuvning

60+ min
Glaseret skinke i ovn er skøn og nem mad til mange. Denne opskrift på langtidsstegt skinke i ovn og tilbehør i gryde er til at håndtere - selv med huset fyldt af gæster. Landskinken er glaseret, og det giver både et smukt udseeende og samtidig en skøn sød/stærk smag, som passer virkelig godt til den milde hvidkålsstuvning med et lillebitte tvist af gulerødder. Det giver et smukt udseende og en dejlig smag.
https://www.arla.dk/opskrifter/glaseret-skinke-med-hvidkals--og-gulerodsstuvning/

Sådan gør du

Tilberedning af skinke
  • Læg skinken, stadig i nettet, med sværen op i et ovnfast fad. Stik et termometer midt i skinkens tykkeste del. Steg skinken nederst i ovnen ca. 2 timer og 50 min. ved 125° - traditionel ovn.
  • Tag stegen ud når centrumstemperaturen er 70° - så er den saftigst og bedst. Lad den køle af og fjern nettet og sværen.
Sennepsgratinering
  • Læg den afkølede skinke tilbage i fadet. Bland sennep, sukker og æggeblomme. Pensl blandingen på skinken. Strø rasp over. Gratiner skinken midt i ovnen til den er gylden ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Kom evt. lidt sky fra skinken over gratineringen er par gange, så bliver den ekstra sprød.
Stuvning
  • Fjern de groveste blade fra hvidkålshovedet. Skær stokken fra og skær kålen i store stykker og kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog kålen ved jævn varme og under låg i ca. 12 min.
  • Lad det dryppe af i en sigte - gem evt. lidt kogevand. Pak den afkølede kål i et viskestykke og vrid den fri for væde. Hak kålen fint med en kniv.
  • Kom fløde i en tykbundet gryde og bring den i kog under omrøring.
  • Tilsæt den finthakkede kål, gulerødder, salt og peber. Bring atter blandingen, og evt. lidt kogevand i kog, stadig under omrøring. Smag til. Server den gratinerede skinke med stuvning og kogte kartofler.

Du kan tilsætte krydderurter til hvidkåls-og gulerodsstuvningen.

Der er rigtig mange muligheder for at lade en rest skinke få nyt liv igen. Søg på skinke og se, hvad der kommer af gode ideer.

Energiindhold for hele retten:

11102 kJ / 2653 kcal

Næringsindhold pr. 100g

308 kJ / 74 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 8,6 % 1,6 g
Kulhydrat: 57,1 % 10,4 g
Fedt: 34,3 % 2,9 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Ingredienser

1 Røget skinke
Sennepsgratinering
3 spsk Sennep
2 tsk Sukker
1 Æggeblomme
2½ spsk Rasp
Stuvning
1½ kg Hvidkål
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
¼ liter Piskefløde
250 g Groftrevet gulerødder
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
1½ kg Kartofler - kogte