Grillstegte grøntsager og grillspyd

Grillstegte grøntsager og grillspyd

30 min
Nemt, hurtigt og delikat... Kød og grøntsager ryger en tur på grillen, kartoflerne skal koges og så er der serveret sammen med en lækker bearnaisedip!
https://www.arla.dk/opskrifter/grillstegte-grontsager-og-grillspyd/

Sådan gør du

Bearnaisedip
  • Pisk æggeblommen sammen med estragon, essens, sukker, salt og peber. Vend cremefraichen i med let hånd og stil dressingen tildækket i køleskabet til serveringen. Smag til.
Grillstegte grøntsager
  • Lad en grill eller grillpande blive godt varm. Grill fennikel, gulerødder og radiser i ca. 8 min. - vend af og til. Bland, ved serveringen, de grillede grøntsager med salat, basilikum og salt. Pynt med fennikeltop.
Grillspyd
  • Skær schnitzlerne i hver 4 strimler (16 i alt). Sæt kødet på de 8 spyd fra side til side, så det danner s'er - tryk det lidt sammen. Grill spyddene 2-3 min. på hver side (4-6 min. i alt - afhængig af hvor gennemstegt du vil have kødet). Drys de grillede spyd med salt og sesamfrø.
  • Server grillspyddene sammen med de grillstegte grøntsager, bearnaisedip og nykogte kartofler.
Energiindhold for hele retten:

10745 kJ / 2568 kcal

Næringsindhold pr. 100g

428 kJ / 102 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 22,8 % 5,7 g
Kulhydrat: 40,1 % 10,1 g
Fedt: 37,1 % 4,3 g

Ingredienser

Bearnaisedip
1 Æggeblomme
2 spsk Finthakkede estragonblade
½ spsk Bearnaiseessens
½ tsk Sukker
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2½ dl Creme fraiche
Grillstegte grøntsager
1 Fennikel i tykke skiver (ca. 250 g)
6 Skrubbede gulerødder i lange tykke strimler - gerne med top (ca. 250 g)
150 g Rensede radiser - gerne med top
50 g Groftrevne blade af hjertesalat
2 dl Basilikumblade
½ tsk Groft salt
Grillspyd
4 Skinkeschnitzler (ca. 500 g)
8 Bambusspyd - ca. 20 cm lange
½ tsk Groft salt
½ spsk Sesamfrø - gerne en blanding af sorte og lyse
Pynt
Top af fennikler
Tilbehør
1 kg Kogte små skrubbede kartofler