Ostefocaccia

Ostefocaccia

60+ min
Fryseegnet
Ostefocaccia med både cheddar og blå ost. Denne ostefocaccia er nem og hurtig at lave. Brødet er saftigt og med masser af smag. Ostebrødet er oplagt på en buffet eller som tilbehør til fx suppe. Der findes mange måder at bage focaccia brød på - denne opskrift er nem og hurtig, da dejen til ostefocacciaen skal hæve kort tid. Er du ikke til blå ost, så kan den sagtens udelades.
https://www.arla.dk/opskrifter/ostefocaccia/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200° - tradionel ovn.

Focaccia-dej
  • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker, salt, olie og mel. Ælt dejen til den er blank og smidig - gerne i en røremaskine i 8-10 min. (til dejen samler sig om dejkrogen). Dejen skal stadig være klistret. Tilsæt 100 g cheddarost til dejen. Læg bagepapir i en bradepande og bred dejen ud heri - kom evt. lidt olie på hænderne. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
Topping
  • Hæld olie ud over og tryk fingrene ned i dejen, så der bliver fordybninger. Fordel små stykker af blå ost og "øer" af resten af chedderost på dejen. Drys med salt og bag brødet midt i ovnen.
Energiindhold for hele retten:

17628 kJ / 4213 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1102 kJ / 263 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 14,7 % 9,5 g
Kulhydrat: 44,4 % 28,8 g
Fedt: 40,9 % 12,2 g
Relateret video
Focaccia brød

Se hvordan du laver focaccia brød her. Focaccia brød stammer fra Italien og i familie med pizza. Dette klassiske focaccia brød er toppet med rosmarin, olie og flagesalt og er skønt som det er - nybagt, sprødt og lækkert. Focacciabrød er oplagt på en buffet, på ostebordet eller som tilbehør til en varm ret.

Ingredienser

Focaccia-dej
25 g Gær
5 dl Vand - lillefingervarmt
1 tsk Sukker
1 spsk Groft salt
3 spsk Olivenolie
650 g Tipo 00 hvedemel
175 g Revet cheddarost
Topping
2 spsk Olivenolie
150 g Blåskimmelost
1 spsk Flagesalt
Pynt
Bløde rosmarinkviste