Tyrkiske brød med bønnefyld og myntedressing

Tyrkiske brød med bønnefyld og myntedressing

30 min
Tyrkiske brød - skønne fladbrød, som næsten er flade som pandekager, smager herligt med alverdens fyld.
https://www.arla.dk/opskrifter/tyrkiske-brod-med-bonnefyld-og-myntedressing/

Sådan gør du

Myntedressing
  • Mos osten fint med en gaffel.
  • Vend ost, fraiche, mynte og purløg sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Smag til.
Bønnefyld
  • Skyl de hvide bønner og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Vend forsigtigt bønnerne sammen med avocado, tomat, agurk, purløg, limesaft og salt.
  • Smag bønnefyldet til.
Tyrkiske brød
  • Grill de 4 fladbrød øverst i ovnen, så de bliver bløde.
  • Vend salaten sammen med bønnefyldet og fordel det på fladbrødene.
  • Kom lidt myntedressing på toppen og server resten ved siden af - bind evt. snor om fladbrødene. Spis med det samme.
Grill
  • Ca. 10 sek.

Grillning af brødene kan evt. udelades. I stedet for tyrkiske fladbrød kan du bruge tortillapandekager.

Energiindhold for hele retten:

12298 kJ / 2939 kcal

Næringsindhold pr. 100g

573 kJ / 137 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,6 g
Protein: 20,6 % 6,9 g
Kulhydrat: 51 % 17,2 g
Fedt: 28,4 % 4,4 g
Relateret video
Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

Ingredienser

Myntedressing
100 g Salatost i tern
2½ dl Fraiche
3 spsk Hakkede mynteblade
2 spsk Fintklippet purløg
Bønnefyld
1 dåse Hvide bønner, fx cannellinibønner
2 Avocadoer i små tern (ca. 200 g)
300 g Blommetomater i små tern
1 Slank agurk i små tern (ca. 250 g)
1 dl Fintklippet purløg
2 tsk Friskpresset limesaft
¾ tsk Groft salt
4 Fladbrød
1 liter Icebergsalat revet i fine stykker
Pynt
Finthakkede mynteblade
Klippet purløg