Osteboller

Osteboller

60+ min
Fryseegnet
Lækre osteboller med mild ostesmag og et dekorativt look. En virkelig god madbolle, og et godt supplement til de fleste måltider. Lad ostebrødet spille en af hovedrollerne på det store tapasbord med lækre pølser og gode oste. Eller lad dine gæster selv brække sin bolle af som tilbehør til suppe eller forret. Og så gør ostebollerne det også rigtig godt på frokostbordet. Det er i sandhed et brød, der samler måltidet og ikke mindst middagsselskabet.
https://www.arla.dk/opskrifter/osteboller/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Smelt smørret og tilsæt mælken. Kom det i en røreskål, og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt øvrige ingredienser (hold lidt af melet tilbage). Slå dejen sammen til den er blank og smidig.
  • Stil den til hævning et lunt sted ca. ½ time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 22 stykker, som trilles til boller, der stilles på bagepapir eller på en smurt bageplade således: Sæt 1 bolle midt på pladen, sæt 7 boller med lidt afstand udenom. Placer resten af bollerne udenom i en cirkel.
  • Lad dem efterhæve ca. ½ time.
  • Pensl bollerne med æg og drys med oregano. Bag dem midt i ovnen.

Bollerne kan fryses - lun dem inden de serveres.

Energiindhold for hele retten:

6235 kJ / 1490 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1176 kJ / 281 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 14,4 % 10 g
Kulhydrat: 51,8 % 35,8 g
Fedt: 33,8 % 10,7 g
Mere inspiration

Osteboller er altid et hit som tilbehør til en varm suppe.

Tomatsuppe
45 min
Tomatsuppe
(469)

Ingredienser

25 g Smør
1 dl Mælk
25 g Gær
1 Æg
75 g Revet lagret cheddarost
½ tsk Groft salt
250 g Hvedemel (ca. 4 dl)
Pensling
Sammenpisket æg
Pynt
Tørret oregano