Nøddekurve

Nøddekurve

60+ min
Imponer dine gæster med sprøde hjemmebagte nøddekurve. Server dem med fx is, frisk frugt, cremefraiche eller flødeskum.
https://www.arla.dk/opskrifter/noddekurve/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 6 min. ved 200° - traditionel ovn.

  • Tegn 8 cirkler (ca. 11 cm i diameter) på 2 stykker bagepapir og læg dem på bageplader.
  • Bland nødder og øvrige ingredienser sammen i en tykbundet gryde. Bring blandingen i kog ved jævn varme og under omrøring. Giv blandingen et opkog og lad den køle lidt af.
  • Smør 1 spsk dej ud i hver cirkel.
  • Bag en plade "kager" ad gangen midt i ovnen, til de er gyldne. Stil pladen på en bagerist og lad "kagerne" afkøle 1-2 min.
  • Læg de bløde "kager" med undersiden nedad over omvendte glas (ca. 6 cm i diameter).
  • Tryk forsigtigt "kagerne" ind mod glassene og lad dem køle helt af. Løft forsigtigt de kolde nøddekurve af glassene.

Du kan bruge en jordbærfløde istedet for cremen. Bland ¾ dl syltetøj med 1¾ piskefløde og pisk det til et let skum.

Energiindhold for hele retten:

4467 kJ / 1068 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2303 kJ / 551 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 4,6 % 6,2 g
Kulhydrat: 26,5 % 35,9 g
Fedt: 68,9 % 42,9 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

1½ dl Fintmalede hasselnøddekerner (ca. 75 g)
50 g Smør
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
1 spsk Piskefløde
½ spsk Hvedemel