Islagkage med nøddebund

Islagkage med nøddebund

60+ min
En uimodståelig lækker islagkage med hasselnøddebund og en chokoladeis med smæk på chokoladesmagen. Isen er lavet med god kvalitetschokolade 55%, frisk piskefløde og kaffelikør (kahlua). Det er en islagkage, som henvender sig til det voksne publikum på grund af dem gavmilde mængde af likør i islagkagen. Servér islagkagen som et festligt punktum.
https://www.arla.dk/opskrifter/islagkage-med-noddebund/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time og 50 min. ved 150° - traditionel ovn.

Nøddebund
  • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i yderligere ca. 1 min., til blandingen er sej. Vend nødderne i.
  • Anbring en smurt ring fra en springform (ca. 22 cm i diameter) på en plade med bagepapir.
  • Fordel nøddeblandingen i ringen og bag bunden midt i ovnen. Lad nøddebunden køle af på en bagerist.
Chokoladeis
  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Lad chokoladen køle let af (lillefingervarm).
  • Pisk fløden til et let flødeskum.
  • Rør æggeblommer, likør og sukker sammen og vend det i flødeskummet.
  • Rør ca. 2 dl af flødeskumsblandingen i den lune, smeltede chokolade.
  • Rør den afkølede chokolade i resten af flødeskumsblandingen, så det bliver godt blandet.
  • Læg et stykke bagepapir i den rengjorte og samlede springform. Læg den afkølede nøddebund tilbage i formen. Tryk bunden flad og hæld chokoladefyldet over. Frys kagen i mindst 8 timer.
Chokoladespåner
  • Smelt imens chokoladen i en skål over vandbad.
  • Hæld chokoladen ud i en stribe på et rent spækbræt. Lad chokoladen stivne i køleskabet i ca. 25 min.
  • Træk en bredbladet kniv vinkelret hen over chokoladen, så den danner spåner. Fordel efterhånden chokoladespånerne på islagkagen og frys den færdig.
  • Tag islagkagen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før serveringen. Pynt kagen med guldstøv.

I stedet for guldstøv kan du pynte med ristede, grofthakkede hasselnødder.

Energiindhold for hele retten:

20081 kJ / 4799 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1587 kJ / 379 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 4,7 % 4,4 g
Kulhydrat: 34,3 % 32,1 g
Fedt: 58,2 % 24,9 g
Alkohol: 2,8 %
Mere inspiration

Er du på udkig efter en lækker forret, der er lige så festlig som islagkagen.

Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Nøddebund
3 Æggehvider (ca. 1 dl)
150 g Flormelis (ca. 3 dl)
100 g Grofthakkede hasselnøddekerner
Chokoladeis
200 g Mørk chokolade
½ liter Piskefløde
3 Æggeblommer (ca. ½ dl)
1 dl Kaffelikør, fx kahlua, fx kahlua
3 spsk Flormelis
Chokoladespåner
50 g Mørk chokolade
Pynt
Guldstøv