Laktosefri risengrød med mandler og æble

Laktosefri risengrød med mandler og æble

45 min
Laktosefri risengrød er en helt klassisk risengrød, kogt med krydderier og serveret med kanel, mandler, æble - og selvfølgelig med en laktosefri smørklat. Risengrød hører julen til,... men risengrød kan også spises resten af året. Risengrød er billig og nem aftensmad - og kan mætte de fleste i en snæver vending.
https://www.arla.dk/opskrifter/laktosefri-risengrod-med-mandler-og-able/

Sådan gør du

Risengrød
  • Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Tilsæt mælk, kardemommefrø, kanelstænger og bring blandingen i kog.
  • Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. Læg låg på og kog i yderligere ca. 30 min. Rør ofte i grøden. Hvis grøden virker tynd så kog den i yderligere 5-10 min. Fjern kanelstængerne og tilsæt salt. Smag til.
  • Anret risengrøden i 4 skåle. Fordel skiver af æbler, mandler og kanel oven på grøden. Kom en smørklat på toppen af hver skål og server.

Brug altid sødmælk, det giver det bedste resultat. Sørg for at koge grøden ved meget lav varme, så forbliver grøden hvid. Får den for meget varme, kan den blive gullig i farven.

Rester af risengrød kan bruges til klatkager - eller du kan bruge det i dej til brød og boller.

Energiindhold for hele retten:

7802 kJ / 1865 kcal

Næringsindhold pr. 100g

462 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 11,2 % 3 g
Kulhydrat: 45,7 % 12,4 g
Fedt: 43,1 % 5,4 g
Mere inspiration

Prøv disse skønne og nemme grove boller.

Relateret video
Sådan laver du risengrød

Risengrød er en oplagt ret, især til de helt små hjælpere. Mindre børn kan opleve stor succes og stolthed ved at lave en ret, som hele familien kan spise, og risengrød er som skabt dertil. Britta og Felix viser hvordan, man koger den perfekte risengrød, og giver et lille tip til hvordan man kan se nissespor.

Ingredienser

Risengrød
3 dl Vand
180 g Grødris (ca. 2¼ dl)
1 liter Laktosefri sødmælk
5 Knuste kardemommekapsler (frøene heraf)
2 Kanelstænger
¼ tsk Groft salt
Topping
1 Æble i tynde halve skiver
25 g Grofthakkede mandler
½ tsk Stødt kanel
50 g Laktosefri smør