Kirsebærsauce

15 min
Kirsebærsauce

Fra omkring 1900 blev risalamande med kirsebærsovs tradition i danske borgerhjem, og risengrøden forsvandt ud af julemiddagen i de kredse. Der er sikkert ikke mange, der vil undvære risalamande, mandelgave og kirsebærsovs juleaften - og den hjemmelavede kirsebærsovs er prikken over i'et.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

Kirsebærsauce

2 glas Søde syltede kirsebær (a ca 370 g)
2 spsk Sukker
1 spsk Majsstivelse, fx maizena

Sådan gør du

Kirsebærsauce

  • Tag 1 dl kirsebærsaft fra til jævning.
  • Kom bær, resten af saften (ca. 4 dl) og sukker i en gryde og bring det i kog.
  • Rør en jævning af den ene dl saft og majsstivelse. Kog kirsebærsaucen ved svag varme i ca. 3 min. - rør af og til. Smag kirsebærsaucen til.

Tips til opskriften

Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.

Du kan lave kirsebærsaucen med kartoffelmel. Rør en jævning af den ene dl saft og 1 spsk kartoffelmel. Tag gryden af varmen og kom jævningen i på én gang - under omrøring. Smag kirsebærsaucen til. Hører din familie til dem, der undgår de hele kirsebær, så erstat det ene glas kirsebær med tilsvarende mængde kirsebærsaft. Du kan gøre kirsebærsaucen helt færdig i god tid - og blot lune den i mikroovnen eller en gryde lige inden servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4768 kJ / 1139 kcal

Næringsindhold pr. 100g

651 kJ / 156 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 2,5 % 1 g
Fedt: 0,6 % 0,1 g
Kulhydrat: 96,9 % 37,1 g
Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kirsebarsauce/