Flæskesteg i Airfryer

Flæskesteg i Airfryer

60+ min
Flæskesteg tilberedt i airfryer, er uden tvivl en fantastisk måde at tilberede den traditionelle flæskesteg på. Slut med at flytte rundt på stegen for at få sværene sprøde overalt. Her får du perfekte sprøde flæskesvær og samtidig en dejlig saftig flæskesteg. Og så er det virkelig nemt, din airfryer klarer hele processen for dig. Kommer du væde og smagsgivere i bunden, er du samtidig klar til at lave en god flæskestegssovs.
https://www.arla.dk/opskrifter/flaskesteg-i-airfryer/

Sådan gør du

  • Gnid saltet godt mellem sværene (se tip) og lad det trække i ca. 10 min. Læg de øvrige ingredienser (på nær salt) nederst i airfryeren.
  • Læg flæskestegen i airfryerkurven, med sværene nedad, og hæld vand ved, så det dækker flæskesværene.
  • Tænd airfryeren på 180° og kog sværene i 15 min.
  • Vend stegen om, så sværene vender opad. Hæld vand fra, så det kun er under risten. Gnid igen saltet godt mellem sværene og steg flæskestegen ved 180° i 50 min.
  • Skru op på 200° og steg den yderligere 10 min.
  • Lad stegen hvile i ca. 10 min. Skyen kan bruges til sauce (se link under opskriften).

Kogningen af sværne er til for at koge fedt fra sværene. På den måde opnår man ensartede sprøde svær. Men, airfryeren er så effektiv at man også kan opnå et godt resultat, uden at koge sværene først. Kom stegen i airfryeren, sammen med overstående ingredienser. Bag den, med sværene oppe, ved 180° i en time, og dernæst ved 200° i 10 min.

For at få en sprød svær på flæskestegen er det vigtigt, at sværen er ridset helt igennem og med ½ cm mellemrum – pas på ikke at ridse i kødet. Hvis sværen ridses ned i kødet, risikerer du at kødsaften trænger op gennem sværen, og så er det sværere at få flæskesværen sprød. Beregn 1 god tsk salt pr. kg kød og gnid det omhyggeligt på sværene.

Energiindhold for hele retten:

17122 kJ / 4092 kcal

Næringsindhold pr. 100g

823 kJ / 197 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 29,7 % 14,4 g
Kulhydrat: 3 % 1,5 g
Fedt: 67,3 % 15 g
Mere inspiration

Sådan laver du en skøn sovs til flæskestegen.

Flæskestegssovs
20 min
Flæskestegssovs
(28)

Ingredienser

1½ kg Flæskesteg, ridset (se tip)
1 tsk Fint salt
2 Løg i både
3 Fed hvidløg
4 Laurbærblade
8 Peberkorn
Frisk timian og/eller rosmarin
1 Grøntsagsbouillon terning
1½ tsk Fint salt
Vand
Indkluderet i opskriften
Flæskestegssovs
20 min
Flæskestegssovs
(28)