Urtefyldte fisk
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Urtefyldte fisk

Tamarindpastaen giver en syrlig og spændende smag til den ovnbagte fisk.

Antal portioner
  • 2 dl grofthakkede krydderurter, fx koriander, persille og dild
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 dl grofthakkede valnøddekerner
  • 12 dl friskpresset citronsaft
  • 1 tsk ostindisk karry
  • 12 spsk tamarindpasta
  • 1 tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 4 små regnbueørreder

Pynt

  • citroner i skiver
  • friske dildkviste

Tilbehør

  • 320 g basmatiris eller luftige urteris - se link

Bland krydderurter, hvidløg, valnødder, citronsaft, karry, tamarind og salt sammen. Rens ørrederne, klip finnerne af og fordel fyldet i bugen. Læg fiskene i en lille bradepande (ca. 20 x 30 cm). Skær 4-5 snit i skindet på hver fisk og fordel smørret over dem. Drys med 1 tsk groft salt og steg de fyldte ørreder midt i ovnen.

Ved serveringen

Anret fiskene på et fad sammen med citronskiver og persille. Server straks sammen med ris.

Stegetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Tilberedningstid: 45 min

  • Energiindhold for hele retten: 10390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,4 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 33 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: