Torskerognssalat

Torskerognssalat

15 min
Torskerognssalat smager skønt og er et sikkert hit på frokostbordet. Server torskerognssalaten med ristet rugbrød og lidt forskelligt grønt. Torskerognssalat er også lækkert i madpakken - kom fx torskerognssalaten i en grovbolle, pitabrød eller bagel. Når frisk torskerogn er i sæson i det tidlige forår, er denne torskerognssalat ekstra lækker - men salaten kan sagtens laves med torskerogn fra dåse resten af året. Velbekomme.
https://www.arla.dk/opskrifter/torskerognssalat/

Sådan gør du

Torskerognssalat
  • Findel torskerognen og rør den sammen med cremefraiche, purløg, citronsaft, salt og peber.
  • Lad salaten stå tildækket i køleskabet i ca. 30 min.
  • Smag torskerognssalaten til, pynt med purløg og server med ristet rugbrød og grønt.
Tip
  • I stedet for torskerogn på dåse kan man anvende frisk torskerogn, når det er sæson.
Energiindhold for hele retten:

3489 kJ / 834 kcal

Næringsindhold pr. 100g

427 kJ / 102 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 20,8 % 5,2 g
Kulhydrat: 52,3 % 13,1 g
Fedt: 26,9 % 3,1 g

Ingredienser

Torskerognssalat
1 dåse Torskerogn (ca. 200 g)
1 dl Creme fraiche
2 spsk Finthakket purløg
2 tsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Finthakket purløg
Tilbehør
200 g Ristet groft rugbrød
300 g Grøntsager, fx gulerødder, agurk og bladselleri i stænger