Rødbedesuppe
Den klassiske rødbedesuppe, også kaldet borsjtj er heldigvis nemmere at lave end at stave til. Borsjtj er en syrlig suppe, der serveres ofte i det østeuropæsiske køkken, fx i Ukraine, Rusland og Polen. Her en ægte russisk rødbedesuppe uden kød, og den både smager dejligt og ser skøn ud hvor den dybe rødebedefarve klæder den hvide cremefraiche og de hakkede rødløg. Rødbedesuppen er ovenikøbet ikke særlig kostbar at fremstille - og mætter rigtig godt.
Ingredienser
Rødbedesuppe
1¼ liter
Grøntsagsbouillon
|
|
---|---|
800 g
Skrællede rødbeder i grove stykker
|
|
150 g
Skrællede melede kartofler i grove stykker
|
|
3
Rødløg i grove stykker (ca. 225 g)
|
|
2
Små pillede fed hvidløg
|
|
4 tsk
Rødvinseddike
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
2½ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
1
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
|
|
300 g
Ristet groft brød
|
Sådan gør du
Rødbedesuppe
Tilbehør til rødbedesuppen
Synes du suppen er for tyk, kan du tilsætte mere grøntsagsbouillon eller vand. Suppen kan også smages til med chili eller krydderurter, hvis du ønsker lidt mere smag.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8023 kJ / 1918 kcal
Næringsindhold pr. 100g
260 kJ / 62 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 12 % | 1,8 g |
Kulhydrat: | 63,7 % | 9,7 g |
Fedt: | 24,3 % | 1,7 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.