Leder du efter en opskrift på sprøde, grove flutes? Så prøv disse lækre rugmelsflutes med knækkede rugkerner og tykmælk.
Sådan gør du
Bagetid:
Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.
Kog rugkernerne i vand ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og lad kernerne stå i ca. 10 min. Smelt smørret i de varme kerner. Tilsæt mælk og tykmælk og hæld blandingen i en skål. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 4 stykker og tril dem til flutes, ca. 30 cm lange. Læg flutene på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. ½ time. Pensl flutene med æg og bag dem midt i ovnen.