Sliders med mexicanske undertoner

30 min
Sliders med mexicanske undertoner

En lille burger, kaldet slider....lækker mad til både børn og voksne. Her har vi ladet os inspirere af mexicansk streetfood, så der er lidt ekstra guf til smagsløgene.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

Majssalsa

250 g Majs
250 g Cocktailtomater i små tern
1 Grøn peberfrugt i små tern (ca. 150 g)
50 g Rosiner
2-3 spsk finthakket røde chilipebre
3 spsk Hakket frisk koriander
3 spsk Friskpresset limesaft
½ tsk Groft salt

Bøffer

300 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
150 g Revet mozzarellaost
½ tsk Groft salt
12 Små burgerboller - sliderboller (ca. 300 g)
1 Moden avocado (ca. 175 g)
1 spsk Friskpresset limesaft
50 g Fintstrimlet romainesalat
2 dl Frisk koriander

Sådan gør du

Majssalsa

  • Bland majskerner, tomattern og resten af ingredienserne. Stil salsaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Bøffer

  • Lad en grillpande blive godt varm. Bland det hakkede kød godt med ost og salt. Form til 12 små flade bøffer (5-6 cm i diameter) og grill bøfferne ca. 2 min. på hver side.
  • Flæk bollerne og læg dem, med snitfladerne opad, på en plade med bagepapir. Læg de grillede bøffer på overne. Rist boller og bøffer øverst i ovnen i ca. 4 min. ved 225° - traditionel ovn.
  • Fjern skind og sten fra avocadoen og mos den med limesaft. Fordel avocadomosen på de ristede underboller. Læg salat, korianderblade og lidt salsa på og fordel overboller med bøffer på toppen. Server straks sammen med resten af majssalsaen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9868 kJ / 2359 kcal

Næringsindhold pr. 100g

558 kJ / 133 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 24,8 % 8,1 g
Kulhydrat: 39,6 % 13 g
Fedt: 35,6 % 5,4 g
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

https://www.arla.dk/opskrifter/sliders-med-mexicanske-undertoner/