Rugbrødssandwich

35 min
Rugbrødssandwich

Rugbrødssandwich er nem og hurtig aftensmad. Det ristede rugbrød får en god kraftig smag og sammen med smeltet ost, sprød bacon og den sursøde salat kan man kun sige "what's not to like" til denne rugbrødssandwich. Server en lækker rugbrødssandwich, når det gerne må gå lidt stærkt med at lave aftensmad. Så får i ikke bare rugbrødsmadder, men dejlig varm, lækker og velsmagende rugbrødssandwich.

Ingredienser

Rugbrødssandwich

250 g Bacon i tynde skiver
8 skiver Fuldkornsrugbrød (ca. 480 g)
175 g Revet cheddarost

Rød salat

250 g Fintsnittet lilla spidskål
2 Fintsnittede røde snackpebere (ca. 150 g)
50 g Bløde soltørrede tomater i tynde strimler
150 g Syltede rødløg - uden lage
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
50 g Skyllede babysalatblade

Tilbehør

Sennep

Sådan gør du

Rugbrødssandwich

  • Fordel baconskiverne på en plade med bagepapir.
  • Steg baconen øverst i ovnen, til den er gylden og sprød i 25-30 min. ved 175° - varmluft.
  • Lad de stegte baconskiver dryppe af på køkkenrulle.
  • Læg imens rugbrødsskiverne på en anden plade med bagepapir.
  • Fordel osten på alle brødskiverne.
  • Bag rugbrød med ost nederst i ovnen, under baconen de sidste 10 min.

Rød salat

  • Kom spidskål, snackpeber og soltørrede tomater i en skål sammen med de syltede rødløg med den lage, der hænger ved.
  • Tilsæt salt og peber og vend godt rundt.

Ved serveringen

  • Fordel de fleste af de små salatblade på 4 tallerkener.
  • Fordel det meste af den røde salat på tallerkenerne - evt. i små skåle.
  • Læg 4 rugbrødskiver med ostesiden opad på tallerkenerne, fordel resten af salatbladene, den røde salat og de stegte baconskiver på brødet.
  • Top op med de sidste 4 rugbrødsskiver - også med ostesiden opad.
  • Server straks med din yndlingssennep.

Du kan købe en færdig grov salat og servere den til rugbrødssandwichen. Det er en god idé at blande salaten med de syltede rødløg - det giver både væde og sødme til salaten. Du kan også servere en stærk chilisauce til rugbrødssandwichen, i stedet for sennep.

Du kan lave dine egne syltede rødløg

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9928 kJ / 2373 kcal

Næringsindhold pr. 100g

658 kJ / 157 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,6 g
Protein: 19,3 % 7,5 g
Kulhydrat: 41,1 % 15,9 g
Fedt: 39,6 % 7 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/rugbrodssandwich/