Påskereder med blødkogte æg

Påskereder med blødkogte æg

2 timer 5 min
Arbejdstid: 25 min
Fryseegnet
Blødkogte æg - som jo faktisk er blødbagte æg, da æggene er bagte er en oplagt ide at sætte på morgenbordet, når I er mange. Påskereder med æg er em både dekorativ og sjov måde at servere blødkogte æg på - så er der portionsanrettet æg og nybagt brød. Brødet er let og luftigt, hytteosten i dejen giver en skøn konsistens og purløg passer bare så godt til det blødkogte æg. Prøv påskerederne (også når det ikke er påske) - de skal nok vække begejstring!
https://www.arla.dk/opskrifter/paskereder-med-blodkogte-ag/

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt hytteost og de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage) og slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
  • Form 8 kugler af bagepapir (knug dem godt sammen) med samme diameter som æg.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 8 stykker, tril dem til tynde pølser og form små "reder" rundt om hver papirkugle.
  • Sæt påskerederne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  • Pensl rederne med æg og drys med salt.
  • Bag påskerederne midt i ovnen i ca. 7 min ved 200° - traditionel ovn.
  • Fjern papirkuglerne, sæt et æg i hver rede og fortsæt bagningen i ca. 10 min - så er æggene blødkogte.
  • Lad påskerederne køle lidt af på en bagerist og server dem med koldt smør og purløg.
  • Form 8 kugler af bagepapir (knug dem godt sammen) med samme diameter som æg.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 8 stykker, tril dem til tynde pølser og form små "reder" rundt om hver papirkugle.
  • Fordel påskerederne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  • Pensl rederne med æg og drys med salt. Bag påskerederne midt i ovnen i ca. 7 min ved 200° - traditionel ovn. .
  • Fjern papirkuglerne, sæt et æg i hver rede og fortsæt bagningen i ca. 10 min - så er æggene blødkogte.
  • Lad påskerederne køle lidt af på en bagerist og server dem med koldt smør og purløg.

Du kan også koge æggene blødkogte som normalt og derefter sætte dem i de bagte, letafkølede påskereder. I stedet for at lave påskereder kan du forme dejen til 2 lange flutes.

Kan fryses uden æg.

Energiindhold for hele retten:

9302 kJ / 2223 kcal

Næringsindhold pr. 100g

826 kJ / 197 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 19,2 % 9,3 g
Kulhydrat: 50,9 % 24,7 g
Fedt: 29,9 % 6,7 g
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

20 g Smør
2 dl Mælk
25 g Gær
50 g Hytteost
1 tsk Groft salt
½ spsk Sukker
½ dl Klippet purløg
½ dl Hakket persille
½ dl Sesamfrø
150 g Sigtemel (ca. 3 dl)
200 g Hvedemel (ca. 3¼ dl)
Sammenpisket æg - til pensling
Flagesalt
8 Hele æg
Tilbehør
Koldt smør og purløg