One pot med kål og perler

One pot med kål og perler

30 min
One pot gryderetter kan laves på adskillige måder - fælles for dem er at alt kommer i gryden på samme tid. Det er nem og lækker aftensmad på en hverdagsaften - og med minimal opvask. Prøv denne skønne one pot med masser af kål og perler, næste gang der skal hurtig aftensmad på bordet...
https://www.arla.dk/opskrifter/one-pot-med-kal-og-perler/

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i ca. 3 min.
  • Tilsæt perlespelt og hæld bouillon og piskefløde ved. Læg blomkål og spidskål i gryden og bring retten i kog.
  • Lad den koge ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. til perlespelten er mør - rør af og til.
  • Tilsæt salt og peber og smag til.
Topping
  • Fordel toppingen over one pot'en og server direkte fra gryden med groft flute.
Energiindhold for hele retten:

9830 kJ / 2349 kcal

Næringsindhold pr. 100g

402 kJ / 96 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 12,9 % 3 g
Kulhydrat: 64,3 % 15,2 g
Fedt: 22,8 % 2,5 g
Relateret video
One pot med kål og perler

Se hvordan du laver one pot med kål og perler her. One pot gryderetter kan laves på adskillige måder - fælles for dem er at alt kommer i gryden på samme tid. Det er nem og lækker aftensmad på en hverdagsaften - og med minimal opvask.

Ingredienser

One pot
15 g Smør
2 Finthakkede løg (ca. 150 g)
4 Små finthakkede fed hvidløg
250 g Perlespelt - skyllet (ca. 3¼ dl)
6 dl Grøntsagsbouillon
1 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
450 g Blomkål i små buketter
450 g Spidskål i tynde strimler
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Topping
150 g Slikærter i mindre stykker
1 dl Grofthakket bredbladet persille
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 nip groft salt
Tilbehør
240 g Groft flute