Nasi goreng med rejer og salatost
30 min
•
Den indonesiske nasi goreng smager skønt, er nem at lave og er en rigtig fin måde hvorpå du kan få brugt dine gode rester. Nasi goreng er vel nærmest for indoneserne hvad biksemad er for os.
Ingredienser
Nasi goreng
40 g
Smør
|
|
---|---|
2
Rødløg i tern (ca. 150 g)
|
|
300 g
Ærter
|
|
800 g
Kogte ris (af ca. 4 dl rå ris)
|
|
4 spsk
Ketjap manis
|
|
2 tsk
Sambal oelek
|
|
2 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
200 g
Salatost i tern
|
|
2
Gulerødder i små tern (ca. 150 g)
|
|
2 dl
Groft strimlede krydderurter, fx bredbladet persille, koriander eller basilikum
|
|
200 g
Afdryppede rejer
|
|
1
Rød chilipeber i tynde ringe
|
Sådan gør du
Nasi goreng
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10764 kJ / 2573 kcal
Næringsindhold pr. 100g
532 kJ / 127 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 18 % | 5,6 g |
Kulhydrat: | 52,5 % | 16,4 g |
Fedt: | 29,5 % | 4,2 g |