Nasi goreng med rejer og salatost

Nasi goreng med rejer og salatost

30 min
Den indonesiske nasi goreng smager skønt, er nem at lave og er en rigtig fin måde hvorpå du kan få brugt dine gode rester. Nasi goreng er vel nærmest for indoneserne hvad biksemad er for os.
https://www.arla.dk/opskrifter/nasi-goreng-med-rejer-og-salatost/

Sådan gør du

Nasi goreng
  • Lad smørret smelte i en stor sauterpande eller gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min.
  • Skru ned til jævn varme, tilsæt ærter og ris og steg dem under omrøring i ca. 2 min.
  • Kom ketjap manis, sambal oelek, limesaft og salt i risene og varm retten godt igennem samtidig med du vender godt rundt.
  • Mos salatosten ganske let og bland den i risene sammen med gulerødder, krydderurter (gem lidt til pynt), rejer og chili.
  • Server den varme Nasi goreng i et stort fad.
Energiindhold for hele retten:

10764 kJ / 2573 kcal

Næringsindhold pr. 100g

532 kJ / 127 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 18 % 5,6 g
Kulhydrat: 52,5 % 16,4 g
Fedt: 29,5 % 4,2 g

Ingredienser

Nasi goreng
40 g Smør
2 Rødløg i tern (ca. 150 g)
300 g Ærter
800 g Kogte ris (af ca. 4 dl rå ris)
4 spsk Ketjap manis
2 tsk Sambal oelek
2 spsk Friskpresset limesaft
1 tsk Groft salt
200 g Salatost i tern
2 Gulerødder i små tern (ca. 150 g)
2 dl Groft strimlede krydderurter, fx bredbladet persille, koriander eller basilikum
200 g Afdryppede rejer
1 Rød chilipeber i tynde ringe