Mojitosuppe med mynteflødeskum

Mojitosuppe med mynteflødeskum

En spændende og skøn dessertsuppe med inspiration fra den lime- og myntekrydrede drink - mojito.

Ingredienser

Mojitosuppe

4 dl Vand
250 g Rørsukker (ca. 3 dl)
100 g fileter af 5 Limefrugter
1 Limefrugt i 12 tynde både

Mynteflødeskum

1½ dl Piskefløde
4 spsk Hakkede mynteblade

Mojitosuppe, fortsat

4 spsk Hvid rom
250 g Kolde jordbær i skiver

Pynt

Mynteblade

Sådan gør du

Mojitosuppe

  • Bring vand og sukker i kog i en gryde ved kraftig varme i ca. 1 min. Lad lagen køle lidt af og tilsæt limefrugtfileter og -både. Stil mojitosuppen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - eller i fryseren i ca. 1 time.

Mynteflødeskum

  • Bland fløde og mynte og pisk det til et let skum. Smag til.

Mojitosuppe, fortsat

  • Rør rom i den kolde mojitosuppe. Fordel jordbærrene i kolde dybe tallerkener og hæld suppen over. Server med myteflødeskum.

Du kan lave selve suppen (uden rom og jordbær) dagen før og stille den på køl. Så er du sikker på den er iskold. Jordbærrene kan du skifte ud med friske hindbær, blå og grønne vindruer eller melon.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7646 kJ / 1827 kcal

Næringsindhold pr. 100g

601 kJ / 144 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 1,6 % 0,6 g
Kulhydrat: 64,3 % 22,8 g
Fedt: 26,6 % 4,3 g
Alkohol: 7,5 % 1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/mojitosuppe-med-mynteflodeskum/