Karamelsnitter
8 timer 45 min
•
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Til den store selvforkælelsesdag - hvor der ingen begrænsninger er. Så skulle du prøve disse karamelkager med rigeligt smør og god smag. Ring efter vennerne og sæt kaffen over.
Ingredienser
Mørdejsbund
250 g
Koldt smør
|
|
---|---|
300 g
Hvedemel (ca. 5½ dl)
|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
Karamel
250 g
Smør i tern
|
|
---|---|
250 g
Lys muscovadosukker (ca. 4¼ dl)
|
|
4 spsk
Lys sirup
|
|
1 dåse
Kondenseret mælk (ca. 400 g)
|
200 g
Mørk chokolade
|
|
---|---|
50 g
Tørristede, grofthakkede hasselnøddekerner
|
Sådan gør du
Mørdejsbund
Karamel
Du kan også lave mørdejen i en foodprocessor.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
34695 kJ / 8292 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1821 kJ / 435 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 3,6 % | 3,9 g |
Kulhydrat: | 40,3 % | 43,2 g |
Fedt: | 56,1 % | 27,6 g |
