Karameliskaffe

10 min
Arbejdstid: 10 min
Karameliskaffe

Prøv denne dejlige iskaffe lavet på havredrik barista og karamelsovs. Iskaffen er perfekt at servere på en varm og solrig sommerdag. Iskaffen smager kraftigt at kaffe fra espressoen, og er sødet med karamelsovs.

Ingredienser

4 dl Havredrik barista
4 dl Stærk espressokaffe, frosset til isterninger
1 dl Karamelsauce

Sådan gør du

  • Hæld havredrik barista og espressoisterninger (gem evt. et par stykker), samt halvdelen af karamelsaucen i en blender og blend til en ensartet masse.
  • Hæld det resterende karamelsauce i bunden af glassene og fordel iskaffen oveni.
  • Server evt. med knuste espressoisterninger på toppen.

Frys overskydende espresso - så har du altid espressoisterninger klar i fryseren til iskaffe.

Du kan lave en chokoladeversion af iskaffen, hvis du skifter karamelsaucen ud med chokoladesauce.

Hæld espressokaffen i isterningbakker og stil dem fryseren - gerne natten over eller til de er frosne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2812 kJ / 672 kcal

Næringsindhold pr. 100g

302 kJ / 72 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 3,4 % 0,6 g
Kulhydrat: 44,3 % 7,9 g
Fedt: 52,3 % 4,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/karameliskaffe/