Islagkage med kokos og bagt ananas

Islagkage med kokos og bagt ananas

60+ min
En fin islagkage med den skønne kombination af kokos og ananas....man kan næsten se tropeøen for sig.
https://www.arla.dk/opskrifter/islagkage-med-kokos-og-bagt-ananas/

Sådan gør du

Kokosis
  • Kom den kolde vaniljesauce og sukker i en skål og pisk til sukkeret er opløst. Pisk kokosmælk og limesaft i heri.
  • Hæld blandingen i en ismaskinen og kør den til den har en cremet og blød konsistens.
Bunde
  • Smelt imens smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt mandler, sukker, mel og kokosmel.
  • Varm blandingen igennem ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min. Tag gryden af varmen.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 22 cm i diameter). Pres halvdelen af kokosmelblandingen i formen.
  • Bag bunden midt i ovnen ca. 5 min. ved 200°.
  • Åbn springformen og træk bunden - med bagepapir - over på en bagerist. Lad den køle af i formen.
  • Bag den 2. bund på samme måde.
  • Kom den bløde kokosis på bunden i springformen.
  • Stil islagkagen tildækket i fryseren i mindst 3 timer.
  • Tag islagkagen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 2 timer før serveringen.
Bagt ananas
  • Skær enderne af ananassen. Skræl den ved at lade kniven følge frugtens form - skær så dybt at de brune "prikker" forsvinder.
  • Flæk ananassen i 4 både og fjern midterstokken. Skær derefter ananaskødet i små tern (ca. 900 g ananaskød).
  • Kom ananasternene i en bradepande (ca. 22 x 30 cm). Drys med sukker og bag dem midt i ovnen ca. ½ time ved 200°.
  • Lad ananasternene køle lidt af og tilsæt limeskal, -saft og citronmelisse. Smag til.
Ved serveringen
  • Tag islagkagen ud af formen - træk evt. en lun kniv langs kanten. Fjern bagepapiret og stil kagen på et fad.
  • Knæk den anden bund i pæne stykker og anret dem på og rundt om kagen.
  • Kom den lune ananas i en skål og server den til islagkagen.

Den bagte ananas kan også serveres kold. Bunden uden is kan fryses eller opbevares i en kagedåse i ca. 4 døgn.

Islagkagen kan fryses.

Energiindhold for hele retten:

23955 kJ / 5725 kcal

Næringsindhold pr. 100g

835 kJ / 200 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 4,4 % 2,1 g
Kulhydrat: 39,6 % 19,5 g
Fedt: 56 % 12,6 g

Ingredienser

Kokosis
½ liter Kold vaniljesauce
125 g Fint rørsukker (ca. 1½ dl)
1 dåse Kokosmælk
½ dl Friskpresset limesaft
Bunde
125 g Smør
100 g Meget grofthakkede, smuttede mandler
125 g Rørsukker (ca. 1½ dl)
1 spsk Hvedemel
125 g Kokosmel (ca. 3½ dl)
Bagt ananas
1 Frisk ananas (ca. 1⅗ kg)
3 spsk Fint rørsukker
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset limesaft
2 spsk Hakkede citronmelisseblade
Pynt
Citronmelisseblade