Gourmet tapas med okse og rødbede
45 min
•
Tapas har i dag fået en bredere betydningen end blot "et dække". Oprindelig var tapas i Spanien et spiseligt låg, der fulgte med for at dække drikkevaren til, for på den måde at undgå insekter i fx vinen. I dag har tapas'en mange ansigter, og betydningen går mere i retningen af en lille ret. Det gode ved en lille ret er jo, at du så kan få mange retter. Og mange små tapas serveringer giver igen muligheden for mange forskellige smagsindtryk og gastronomiske oplevelser. Her er det to intense kødsmage, der er i centrum, serveret med glaseret rødbede, reduceret sauce, sprødt knas og friske urter.
Ingredienser
Glaseret rødbede
250 g
Rødbeder
|
|
---|---|
1 dl
Mørk balsamicoeddike
|
|
1 dl
Kraftig oksebouillon
|
|
1 dl
Sukker
|
Rugbrødsdrys
2 skiver
Rugbrød
|
|
---|---|
1 dl
Hasselnøddekerner
|
|
1 tsk
Kulør - kan undlades
|
2
Bøffer af oksefilet (ca. 400 g)
|
|
---|---|
6 skiver
Serrano skinke
|
|
1 tsk
Olie
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
1 dl
Dildkviste
|
|
---|---|
1 dl
Kørvelkviste
|
|
1 dl
Purløg i stykker af 2 cm
|
Sådan gør du
Glaseret rødbede
Rugbrødsdrys
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8169 kJ / 1952 kcal
Næringsindhold pr. 100g
661 kJ / 158 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 27,4 % | 10,7 g |
Kulhydrat: | 41,3 % | 16,1 g |
Fedt: | 31,3 % | 5,6 g |