Gourmet tapas med okse og rødbede

Gourmet tapas med okse og rødbede

45 min
Tapas har i dag fået en bredere betydningen end blot "et dække". Oprindelig var tapas i Spanien et spiseligt låg, der fulgte med for at dække drikkevaren til, for på den måde at undgå insekter i fx vinen. I dag har tapas'en mange ansigter, og betydningen går mere i retningen af en lille ret. Det gode ved en lille ret er jo, at du så kan få mange retter. Og mange små tapas serveringer giver igen muligheden for mange forskellige smagsindtryk og gastronomiske oplevelser. Her er det to intense kødsmage, der er i centrum, serveret med glaseret rødbede, reduceret sauce, sprødt knas og friske urter.
https://www.arla.dk/opskrifter/gourmet-tapas-med-okse-og-rodbede/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 150° - traditionel ovn.

Glaseret rødbede
  • Skræl rødbederne og skær dem i tykke skiver á ca. 2 cm.
  • Bring balsamico, boullion og sukker i kog, Tilsæt rødbedeskiverne og lad dem koge ved svag varme i ca. 20 min. eller til de er møre.
  • Tag rødbederne op og kog lagen i yderligere ca. 10 min. til den har sirupskonsistens og der er ca. ⅔ dl tilbage. Hæld lagen over rødbedeskiverne, dæk dem til og stil på køl.
Rugbrødsdrys
  • Kom imens rugbrød, hasselnødder og evt, kulør i en foodprocesser og blend det i ca. 1 min.
  • Kom rugbrødsdrysset på en bageplade med bagepapir og bag det i midten af ovnen.
  • Del bøfferne i 6 lige store "stænger" af ca. 60 g. Rul et stykke skinke om hvert af kødstykkerne.
  • Lad en pande blive godt varm og tilsæt olie. Steg kødet ca. 1 min. på hver af de 4 sider.
  • Vend imens alle krydderurter godt sammen. Lun rødbederne i lagen.
  • Anret dem i en dyb tallerken, læg kødet omhyggeligt ovenpå rødbedeskiverne og drys med rugbrødsdrys.
  • Top anretningen med krydderurteblandingen, kom en smule af den indkogte lage ved og server straks sammen med resten af rugbrødsdrysset.
Energiindhold for hele retten:

8169 kJ / 1952 kcal

Næringsindhold pr. 100g

661 kJ / 158 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 27,4 % 10,7 g
Kulhydrat: 41,3 % 16,1 g
Fedt: 31,3 % 5,6 g

Ingredienser

Glaseret rødbede
250 g Rødbeder
1 dl Mørk balsamicoeddike
1 dl Kraftig oksebouillon
1 dl Sukker
Rugbrødsdrys
2 skiver Rugbrød
1 dl Hasselnøddekerner
1 tsk Kulør - kan undlades
2 Bøffer af oksefilet (ca. 400 g)
6 skiver Serrano skinke
1 tsk Olie
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Dildkviste
1 dl Kørvelkviste
1 dl Purløg i stykker af 2 cm