Paprikagryde med kylling

45 min
Arbejdstid: 10 min
Paprikagryde med kylling

Paprikagryde er altid et hit! Her er paprikagryden lavet med kylling og serveret med ris og en skøn, grøn topping.

Ingredienser

2 dl Brune eller sorte ris

Topping

50 g Salatost i tern - smuldret
1 dl Hakket persille

Paprikagryde

1 dåse Flåede tomater (ca. 400 g)
½ dl Vand
100 g Afdryppede grillede peberfrugter i olie
2 Små knuste fed hvidløg
1½ tsk Røget paprika
Friskkværnet peber
150 g Salatost i tern
200 g Kyllingefilet i mundrette stykker
1 Rød peberfrugt i tynde strimler (ca. 150 g)

Sådan gør du

  • Kog risene efter anvisning på emballagen.

Topping

  • Bland salatost og persille i en skål, og stil den tildækket på køl indtil servering.

Paprikagryde

  • Bring tomater, vand, grillede peberfrugter, hvidløg, røget paprika og peber i kog i en tykbundet gryde. Lad det koge ved svag varme og uden låg i ca. 15 min.
  • Tilsæt salatost og blend blandingen.
  • Tilsæt kylling. Lad paprikagryden koge ved svag varme i ca. 4 min., tilsæt peberfrugt og kog i yderligere ca. 1 min. Smag til.
  • Server paprikagryden med topping og ris til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3785 kJ / 905 kcal

Næringsindhold pr. 100g

242 kJ / 58 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 30,1 % 4,3 g
Kulhydrat: 57,6 % 8,2 g
Fedt: 12,3 % 0,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/paprikagryde-med-kylling/