Chili con carne

Nem chili con carne opskrift med oksekød, bønner og krydderier. Retten er klar på kun 30 minutter, og derfor perfekt til hverdage, hvor det gerne må være nemt, men stadig smage af noget. Server din chili con carne med ris, et stykke brød eller måske tortillachips for ekstra crunch. Og hvis du går all-in på chilien, så rund smagen af med en skefuld kold creme fraiche – det giver en lækker, cremet kontrast til den krydrede varme.
Ingredienser
Chili con carne
10 g
Smør
|
|
---|---|
400 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
2
Grofthakkede løg (ca. 150 g)
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
2 tsk
Stødt spidskommen
|
|
2 spsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
2 dåser
Hakkede tomater (ca. 800 g)
|
|
1 dåse
Skyllede, afdryppede kidneybønner (ca. 240 g)
|
|
3
Gulerødder i mindre tern (ca. 200 g)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Tilbehør
1½ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
240 g
Lune fladbrød
|
Sådan gør du
Chili con carne
Er du glad for at bruge bønner i madlavningen, så tilbered en stor portion af tørrede, udblødte bønner og frys ned i mindre portioner. Du kan justere styrken på retten ved at vælge en chili, der er mere eller mindre stærk.
Chili con carne kan sagtens tilberedes dagen før - men vær opmærksom på at chilien smager af mere dagen efter.
Chili con carne kan opbevares på køl i 3-4 dage og er særdeles velegnet til at blive frosset ned.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8391 kJ / 2005 kcal
Næringsindhold pr. 100g
376 kJ / 90 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 29 % | 6,4 g |
Kulhydrat: | 44,5 % | 9,9 g |
Fedt: | 26,5 % | 2,7 g |
