Cheesecake med blåbær og saltkaramel

Cheesecake med blåbær og saltkaramel

10 timer
Arbejdstid: 1 time
Imponerende cheesecake med både blåbærfromage, vaniljefromage og pyntet med saltkaramel. Hvis det er lige koldt nok til at spise is - så kan du lave noget der ligner, her men i en lidt lunere udgave.
https://www.arla.dk/opskrifter/cheesecake-med-blabar-og-saltkaramel/

Sådan gør du

Chokoladebund
  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt mælk.
  • Bland mel og bagepulver sammen og vend det i æggeblandingen.
  • Smelt smør og chokolade og vend det sammen med kiksene i dejen.
  • Beklæd bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir og pensl bund og kant med smeltet smør.
  • Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen ca. 15 min. ved 160° - varmluftovn. Den må gerne være en anelse underbagt.
  • Lad kagen køle let af. Tag den ud af formen og lad den køle helt af på en bagerist.
  • Vask springformen og beklæd siderne med tyndt plastik eller film. Kom chokoladebunden tilbage i springformen.
Vaniljefromage
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Rør flødeosten sammen med æggeblommer, creme fraiche, vaniljekorn, citronskal og -saft.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand som hænger ved og smelt den i vandbad. Rør husblassen med lidt af flødeostblandingen og vend den i resten.
  • Pisk hviderne stive, tilsæt flormelis og pisk i yderligere ca. 2 min. Vend de stiftpiskede hvider i flødeostblandingen.
  • Hæld fromagen over chokoladebunden og stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
  • Det er vigtigt at den hvide fromage har sat sig inden blåbærfromagen hældes over.
Blåbærfromage
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Bring blåbær, sukker og citronsaft i kog i en tykbundet gryde. Kog det i ca. 5 min.
  • Kør bærblandingen i en foodprocessor til en jævn blanding og lad den køle af.
  • Rør flødeost godt sammen med bærrene.
  • Pisk fløden let og vend den sammen med bærblandingen.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand som hænger ved og smelt den i vandbad. Rør husblassen med lidt af flødeosteblandingen og vend den i resten.
  • Hæld blåbærfromagen over vaniljefromagen og stil den færdige kage tildækket i køleskabet i mindst 3 timer. Gerne natten over.
Saltkaramel
  • Smelt sukkeret i en gryde ved svag varme - til det er gyldent.
  • Tilsæt fløde og salt og kog karamellen i ca. 10 min. eller til sukkeret er opløst. Hæld karamellen i en skål og lad det køle af.
  • Tag kagen ud af formen og pynt den med saltkaramel, friske blåbær og spiselige blomster.
Energiindhold for hele retten:

27431 kJ / 6556 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1218 kJ / 291 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 5,4 % 3,8 g
Kulhydrat: 35,9 % 25,7 g
Fedt: 58,7 % 19,3 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Chokoladebund
1 Æg
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
¾ dl Mælk
75 g Hvedemel (ca. 1¼ dl)
1 tsk Bagepulver
100 g Smør
150 g Mørk chokolade
100 g Knuste digestive kiks
Vaniljefromage
3 blade Husblas
200 g Flødeost
2 Æggeblommer
2 dl Creme fraiche
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset citronsaft
2 Æggehvider
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
Blåbærfromage
3 blade Husblas
250 g Frosne blåbær
85 g Sukker (ca. 1 dl)
1¼ spsk Friskpresset citronsaft
200 g Flødeost
2 dl Piskefløde
Saltkaramel
4 spsk Sukker
2 dl Piskefløde
½ tsk Groft salt
Pynt
Blåbær
Spiselige blomster