Butter chicken

1 time
Butter chicken

Lyst til indisk mad? Så er denne butter chicken opskrift lige i øjet. Butter chicken er en perfekt krydret og delikat gryderet, hvor kylling marineres i yoghurt med kardemomme, koriander og garam masala. Det er den bløde sauce, som er kendetegnende for retten. Vores opskrift er for nemhedens skyld lavet med stødte krydderier. Men ligesom ved mange andre krydrede retter gør det en smagsmæssig forskel selv at støde krydderierne. Det tager kun lidt længere tid, og giver retten meget mere dybde og fylde.

Ingredienser

2 tsk Stødt kardemomme
2 tsk Stødt koriander
2 tsk Garam masala
1 tsk Stødt chili
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
5 Pressede fed hvidløg
1½ dl Yoghurt 10%
2 spsk Koncentreret tomatpuré
2 tsk Groft salt
½ tsk Sukker
500 g Udbenet kyllingeoverlår i mundrette stykker
50 g Smør
2 Grofthakkede løg
1 dåse Hakkede tomater
1 dl Hønsebouillon
1 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
20 g Smør

Toppings

Frisk koriander
Evt. piskefløde, meget let pisket
Ristede, grofthakkede cashewnødder

Tilbehør

Kogte basmatiris
Lunt naanbrød

Sådan gør du

  • Vend de tørrede krydderier sammen med ingefær og hvidløg.
  • Bland yoghurt med tomatpuré, salt, sukker og krydderiblandingen.
  • Vend marinaden godt sammen med kyllingestykkerne, og lad kødet marinere tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande, og steg kyllingekødet, med den marinade, der hænger ved - ca. 3 min. på hver side.
  • Tag den stegte kylling af panden og sæt til side.
  • Lad smørret blive gyldent i samme sauterpande og steg løg ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Tilsæt tomater og bouillon og lad retten koge ved svag varme i ca. 10 min. under låg.
  • Tilsæt fløde og blend retten helt glat, evt. med en stavblender.
  • Kom den stegte kylling ned i saucen, og varm det hele godt igennem.
  • Anret og top med lidt koriander, fløde og cashewnødder.
  • Server med ris og naanbrød.

Rist evt. kardemomme- og korianderfrø et kort øjeblik, inden de knuses. Vil du have en rigtig hot ret, kan du lade være med at fjerne de hvide vægge i chilipeberne - det er der, meget af styrken sidder. Du kan "skrue op og ned" for styrken afhængig af, hvor meget af de hvide vægge, du tager med.

Spørgsmål og svar: Spørgsmål om butter chicken

Er du klar til at mestre opskriften på perfekt butter chicken? Vores spørgsmål og svar-sektion hjælper dig med tips og tricks på alt, fra tilberedning til servering. Find svar på de mest almindelige spørgsmål om butter chicken og sikr dig, at du får det bedste ud af retten.

Hvilket tilbehør passer bedst til butter chicken?

Lunt naanbrød og kogte ris passer bedst til butter chicken, og begge dele er angivet som tilbehør i opskriften. Naanbrødet er blødt og luftigt, og fungere godt til at suge den cremede, krydrede sauce godt op. Ris så som basmatiris giver en mild base, der fremhæver smagene i retten. Som topping anbefaler vi frisk koriander, som giver retten et frisk pift, og ristede cashewnødder som tilføjer et let knas, som spiller godt sammen med den bløde konsistens. Vil du variere måltidet, kan du serverer raita til, der afbalancerer krydderierne med sin kølige smag.

Hvorfor hedder det butter chicken?

Butter chicken oprinder fra Delhi i Indien, og navnet henviser til den rige, smørbaserede sauce, som retten er kendt for. Det er netop denne cremede og smagfulde sauce, der har gjort butter chicken populær over hele verden.

Hvad er butter chicken?

Butter chicken er en populær indisk ret, hvor kyllingen marineres i en blanding af yoghurt og krydderier som garam masala og ingefær. Den tilberedes derefter i en cremet sauce lavet af tomater, smør og fløde. Retten serveres ofte med naan-brød eller ris.

Hvor lang tid skal kyllingen marinere?

Mariner kyllingestykkerne i cirka 30 minutter i køleskabet. Det giver krydderier, yoghurt, ingefær og hvidløg tid til at trænge ind og gøre kødet mørt og smagfuldt. Har du mere tid, kan du lade kyllingen marinere i flere timer eller natten over for en dybere smag og saftigere kød.

Kan jeg forberede butter chicken i forvejen?

Du kan nemt forberede butter chicken i forvejen. Marinér kyllingen i køleskabet i mindst en time, gerne natten over, så krydderierne trænger godt ind. Du kan også lave marinaden og kyllingen tidligt på dagen og stege kyllingen samt lave saucen senere. Hele retten kan laves færdig, opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i 1-2 dage og varmes grundigt op inden servering. Vil du spare tid, kan du lave dobbelt portion og fryse halvdelen ned. Så kan du hurtigt tage en færdig butter chicken op og varme den, når du har brug for det. Smagen bliver ofte mere intens dagen efter, fordi krydderierne har fået tid til at udvikle sig.

Hvor længe kan butter chicken holde sig i køleskabet?

Du kan opbevare butter chicken i køleskabet i 3-4 dage, hvis du lægger den i en lufttæt beholder og hurtigt køler den ned efter tilberedning. Undgå, at retten står ved stuetemperatur i mere end to timer for at forhindre bakterievækst. Når du varmer butter chicken op igen, skal du sørge for, at den bliver gennemvarmet til mindst 75 °C for at sikre, at den er sikker at spise. Vil du gemme retten længere, kan du fryse den, hvor den holder sig i mindst 30 dage. I køleskabet bør du spise den inden for få dage for at bevare smagen og konsistensen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12799 kJ / 3059 kcal

Næringsindhold pr. 100g

685 kJ / 164 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 16,6 % 6,7 g
Kulhydrat: 38,2 % 15,4 g
Fedt: 45,2 % 8,4 g
Relateret video Sådan skræller du frisk ingefær med en ske.

Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/butter-chicken/