Baba ganoush - auberginedip

2 timer
Arbejdstid: 15 min
Baba ganoush - auberginedip

Baba ganoush er en lækker og cremet auberginedip. Denne opskrift er nem og hurtig at lave - og den smager fantastisk godt. Baba ganoush har sin oprindelse i mellemøsten og bruges som hummus, som dip til sprøde grøntsager, som fyld i wraps og sandwich - og er selvfølgelig oplagt på et tapasbord.

Ingredienser

2 Auberginer
2 Små knuste fed hvidløg
2 spsk Friskpresset citronsaft
2 spsk Olivenolie
3 spsk Tahin
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

2 Lune fladbrød, skåret i trekanter

Pynt

Tørrede chiliflager
Bredbladet persille

Sådan gør du

  • Fjern stilken fra auberginerne, skyl og flæk dem. Læg auberginerne, med snitfladen nedad, på en plade med bagepair og prik dem godt med en spids gaffel.
  • Bag auberginerne midt i ovnen ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.
  • Tag dem ud og køle lidt af. Skrab "kødet" ud i en skål (kasser skallerne).
  • Kom de øvrige ingredienser i skålen og blend med en stavblender til en ensartet dip.
  • Stil auberginedippen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til. Pynt baba ganoush med et drys chiliflager og persille. Server med lune fladbrød.

Ønsker du en baba ganoush, der smager lidt mere af hummus, så tilsæt lidt spidskommen og evt. stød koriander.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4207 kJ / 1005 kcal

Næringsindhold pr. 100g

489 kJ / 117 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 11,4 % 3,3 g
Kulhydrat: 39,4 % 11,3 g
Fedt: 49,2 % 6,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/baba-ghanoush---auberginedip/