Baba ganoush - auberginedip
2 timer
•
Arbejdstid: 15 min
•
Baba ganoush er en lækker og cremet auberginedip. Denne opskrift er nem og hurtig at lave - og den smager fantastisk godt. Baba ganoush har sin oprindelse i mellemøsten og bruges som hummus, som dip til sprøde grøntsager, som fyld i wraps og sandwich - og er selvfølgelig oplagt på et tapasbord.
Ingredienser
2
Auberginer
|
|
---|---|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
2 spsk
Olivenolie
|
|
3 spsk
Tahin
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
2
Lune fladbrød, skåret i trekanter
|
---|
Pynt
Tørrede chiliflager
|
|
---|---|
Bredbladet persille
|
Sådan gør du
Ønsker du en baba ganoush, der smager lidt mere af hummus, så tilsæt lidt spidskommen og evt. stød koriander.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4207 kJ / 1005 kcal
Næringsindhold pr. 100g
489 kJ / 117 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 11,4 % | 3,3 g |
Kulhydrat: | 39,4 % | 11,3 g |
Fedt: | 49,2 % | 6,5 g |