Avocadosalat

10 min
Avocadosalat

En helt enkel og super lækker avocadosalat med dressing, rødløg og modnet ost. Avocadosalat er altid populær, og her er en enkelt, nem og velsmagende af slagsen. Avocadosalat er dejlig som tilbehør til et pølsebord, brunch, tapas eller på buffeten - og den kan også sagtens stå alene som en let frokost.

Ingredienser

Avocadosalat

2 Modne avocadoer i skiver
2 spsk Jomfruolivenolie
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 Lille rødløg i tynde ringe
75 g Lagret cheddarost i mindre stykker
¼ tsk Flagesalt
Friskkværnet peber

Pynt

Skovsyre
Brøndkarse

Sådan gør du

Avocadosalat

  • Fordel avocadoskiverne på et fad og kom olie, citronsaft, løgringe og ost henover.
  • Drys med salt og peber.
  • Pynt med skovsyre og brøndkarse og server.

Du kan udskifte den modnede ost med en salatost i tern.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4476 kJ / 1070 kcal

Næringsindhold pr. 100g

965 kJ / 231 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 9,4 % 5,3 g
Kulhydrat: 5,2 % 3 g
Fedt: 85,4 % 22,3 g
Relateret video Sådan skærer du en avocado

Avocadoer kan drille lidt, når de skæres. Karolines Køkkenskole viser her et trick til, hvordan du nemt fjerner stenen fra en avocado.

https://www.arla.dk/opskrifter/avocadosalat/