Det er fordel at lade safran udbløde i ca. ½ tsk varmt vand i ca. 10 min. inden det kommer i smørret. På den måde afgiver safranen mere af sin karakteristiske farve. Safransmørret kan stå tildækket i køleskabet fra dag til dag. Man spiser kun den bløde del i bunden af hvert artiskokblad. Træk bladet af artiskokken, dyp det i smørret og træk "kødet" af mellem tænderne. Den bløde bund kan også spises - den regnes faktisk for den største delikatesse.
I stedet for artiskokker kan man servere grønne asparges eller små slanke porrer.
3483 kJ / 832 kcal
109 kJ / 26 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,1 g |
Protein: | 7,2 % | 0,5 g |
Kulhydrat: | 25,5 % | 1,6 g |
Fedt: | 67,3 % | 2 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
2½ liter
Vand
|
|
---|---|
1
Citron (usprøjtet) i skiver
|
|
2½ tsk
Groft salt
|
|
3
Store eller 6 små artiskokker (ca. 1⅕ kg)
|
75 g
Blødt smør
|
|
---|---|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
¼ tsk
Safran - 1 knivspids
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Fintstrimlede krydderurter og citron
|
---|