laktosefri chokoladekage
Laktose- og glutenfri

Intens chokoladekage med avokado- og matchacreme

8 personer

Ingredienser:

Avokado- og matchacreme 

  • 150 g cashewnødder 
  • 75 g kokosolie 
  • 3 modne avokado 
  • 200 g Arla® LactoFREE Friskost
  • tsk. matcha te af bedste kvalitet 
  • spsk. ahornsirup  
  • tsk. vaniljeekstrakt  
  • Saften af én lime 

Chokoladebunde 

  • 150 g mandelmel 
  • 100 g kokosblomstsukker 
  • 65 g kakao  
  • 1 ½ tsk bagepulver 
  • 150 g Arla® LactoFREE Smør 
  • 3 æg 
  • spsk. ahornsirup  
  • 1 ½ tsk. vaniljeekstrakt 
  • Tænd ovnen ved 170° C 

Ved samling af kagen 

  • ½ tsk. matcha te 
  • 5-7 blade frisk citronmelisse til pynt 
 
laktosefri chokoladekage

Sådan gør du:

Avokado- og matchacreme

  1. Kom cashewnødderne i en skål og dæk dem med kogende vand 
  2. Lad nødderne trække i vandet i 30 min
  3. Smelt imens kokosolien i en lille kasserolle ved svag varme
  4. Fjern avokadokødet fra skal og sten og kom dem op i en foodprocessor 
  5. Sigt vandet fra cashewnødderne og kom dem i foodprocessoren sammen med resten af ingredienserne
  6. Blend ingredienserne indtil du har en fuldstændig glat og flot grøn creme
  7. Kom cremen i en skål, dæk den til med film og stil den på køl, så cremen bliver mere fast i konsistensen - ca. 1 ½ time 
  8. Bag imens chokoladebundnene

Chokoladebunde

  1. Tænd ovnen ved 170° C 
  2. Smør to runde 20 cm  kageforme med laktosefri smør og beklæd bunden af formene med bagepapir
  3. Bland mandelmel, kokosblomstsukker, kakao og bagepulver sammen i en skål
  4. Smelt det laktosefri smør i en lille kasserolle
  5. Pisk det smeltede smør, æg, ahornsirup og vaniljeekstrakt sammen i en skål
  6. Vend de tørre ingredienser sammen med de våde og rør dem sammen  indtil du får en homogen masse
  7. Fordel kagedejen i de to forme og bag dem i ca 25-30 min indtil bundene er bagte
  8. Test med et bambusspyd i midten af kagen  
  9. Spydet skal komme ud helt rent og uden vådt kagedej
  10. Lad kagerne køle ned i 20 min på en bagerist og stil dem herefter på køl indtil bundene er blevet kolde

Ved samling af kagen 

  1. Rør matchatecremen nænsomt rundt inden den smøres på kagen så den er helt jævn efter køl
  2. Stil den ene bund på et passende fad
  3. Fordel halvdelen af cremen på den ene bunden og smør det flot ud over hele bunden med en lille paletkniv
  4. Læg den anden bund på cremen og fordel den resterende creme på toppen af kagen med paletkniven
  5. Drys med ekstra matcha te og pynt med citronmelisseblade

Tip: bundene kan bages dagen inden brug og opbevares i en lufttæt beholder på køl.