Prøv denne gyldne ymerfromage med muscovadosukker og en dejlig hyldeblomstgelé.
Sådan gør du
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør ymer og sukker sammen. Lun hyldeblomstsaften i en gryde. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i hyldeblomstsaften. Bland husblassen med lidt af ymeren og vend blandingen i resten af ymeren. Pisk fløden til skum og vend det i ymerblandingen. Hæld ymerfromagen i små portionsglas, når den er næsten stivnet. Stil den tildækket i køleskabet i 2-3 timer
Hyldeblomstgelé
Ryst hyldeskærmen fri for skidt og smådyr. Pluk alle blomsterne af skærmen og sæt til side. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den ved svag varme i en gryde sammen med hyldeblomstsaften. Tag geléen af varmen og lad den blive lunken. Bland hyldeblomsterne i og lad den køle af i køleskabet, inden den forsigtigt hældes over den stive ymerfromage og sættes tilbage på køl i 1-2 timer til geléen er stivnet.
Energiindhold for hele retten:
7576 kJ / 1811 kcal
Næringsindhold pr. 100g
744 kJ / 178 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
0,1 g
Protein:
9,7 %
4,2 g
Kulhydrat:
46,5 %
20,4 g
Fedt:
43,8 %
8,8 g
Lav din egen hyldeblomssaft, når der er masser af hyldeblomster i naturen.