Tunfiskemousse
&format=webp)
Ren retro. Vores tunfiskemousse gik sin sejrsgang over hele Danmark i 1980'erne, og tunmoussen hører til den håndfuld opskrifter, vi kalder for "landeplagerne". Vi har ikke rettet i opskriften på den elskede tunfiskemousse, men vi foreslår at servere den i mindre portioner end oprindeligt. Derfor ser du nu tunmoussen som "spread" på nyristet brød. Lækkert at hapse som snack, tapas eller forret.
Ingredienser
Tunfiskemousse
3 dåser
Tun i vand eller olie (a ca. 150 g)
|
|
---|---|
200 g
Blødt smør
|
|
1 dl
Creme fraiche
|
|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Brøndkarse
|
---|
Tilbehør
16-20 skiver ristet flutes eller hjertebrød
|
---|
Sådan gør du
Tunfiskemousse
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan servere tunfiskemoussen som forret til ca. 12 personer. Anret tunfiskemoussen portionsvis med salatblade, citronbåde og brøndkarse - lav evt. små ”æg” af tunfiskemoussen med 2 skeer dyppet i varmt vand. Server med ristet flute.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1302 kJ / 311 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 0 g |
Protein: | 12,8 g |
Fedt: | 29 g |
Kulhydrat: | 0,7 g |
