Gammeldags æblekage med rugbrødsrasp

Gammeldags æblekage med rugbrødsrasp

60+ min
Gammeldags æblekage bestående af æblemos, rasp og flødeskum, men med et moderne twist. Raspen er nemlig lavet af rugbrød og æblemosen er kogt på røde æbler med skræl, hvilket giver en smuk rød farve.
https://www.arla.dk/opskrifter/gammeldags-ablekage-med-rugbrodsrasp/

Sådan gør du

  • Kom æbler, sukker og vand i en tykbundet gryde. Kog ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til æblerne er møre - rør af og til, så mosen bliver jævn. Smag til og lad mosen køle af i køleskabet.
Rugbrødsrasp
  • Lad halvdelen af smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rist halvdelen af rugbrødet med 1 spsk sukker i 4-5 min. ved kraftig varme og under omrøring. Rist evt. yderligere 2-3 min. ved jævn varme. Gentag med resten af ingredienserne og lad rugbrødsraspen køle af på en rist med bagepapir.
  • Fordel æblemos og rasp i lag i 4 flotte glas. Læg flødeskum på toppen, pynt med skovsyre og server.

Det er skrællen på æblerne der giver farven, så hvis du foretrækker en lys æblemos skal du bruge æbler, der ikke har rød skal eller skrælle dem. Ønsker du omvendt en mørkere mos, skal du bruge de meget mørkerøde ingrid marie æbler.

Energiindhold for hele retten:

9593 kJ / 2293 kcal

Næringsindhold pr. 100g

699 kJ / 167 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 3,1 % 1,3 g
Kulhydrat: 44,6 % 18,3 g
Fedt: 52,3 % 9,9 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

750 g Rødkindede æbler i tern, fx elstar
4 spsk Sukker
½ dl Vand
Rugbrødsrasp
50 g Smør
200 g Revet rugbrød
2 spsk Rørsukker
2½ dl Letpisket piskefløde
Pynt
Rød skovsyre