Grøn grød

Grøn grød

15 min
Vil du gerne igang med en ny, grøn vane til din morgenmad eller blot skyde genvej til flere grøntsager i hverdagen? Så kan det være, du skal prøve denne opskrift på grøn grød. Det er grøntsager og frugt blendet med lun te - intet andet! Du kan spise grøn grød med ske eller drikke den, konsistensen kan justeres med mængden af te. Du kan komme toppings på grøden, fx bær, yoghurt, ristede nødder, frø, kerner eller lidt granola. Grøn grød bliver allerbedst med friske grøntsager, men de frosne varianter kan også bruges. Bønnespirer giver en frisk smag til grøden, men kan være svære at få fat i, så de kan udelades. Nogle grøntsager smager bedre i grøden end andre, prøv dig frem og få tømt køleskabet. For at gøre det nemt kan du preppe ingredienser til 3 dage og have dem stående i poser eller bøtter i køleskabet, klar til blenderen.
https://www.arla.dk/opskrifter/gron-grod/

Sådan gør du

  • Vask alle ingredienser grundigt, så evt. jord fjernes.
  • Kom alle ingredienserne (citronen skal være hel og med skal) i en blender og blend til en helt glat grød. Juster evt. konsistensen med te.
  • Spis den grønne grød mens den er lun - med eller uden toppings.

Valnødder kan erstattes af mandler eller cashewnødder. Du kan variere, hvilke grøntsager og frugt du bruger i din grød. Prøv dig frem! Det vigtigste er, at den indeholder noget sødt og syrligt og har ingefær i som smagsgiver. Eksperimenter også gerne med hvilken te, du synes er bedst at bruge.

Energiindhold for hele retten:

5255 kJ / 1256 kcal

Næringsindhold pr. 100g

382 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 9,8 % 2,2 g
Kulhydrat: 34,5 % 7,7 g
Fedt: 55,7 % 5,8 g
Mere inspiration

Måske kunne en alternativ latte til morgenmad friste?

Gurkemeje latte
15 min
Gurkemeje latte
(4)
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

200 g Broccoli
2 Gulerødder i mindre stykker
75 g Babyspinatblade
10 Stenfrie vindruer
10 Valnøddekerner
ca. 4 cm Skrællet frisk ingefær
3 spsk Bønnespirer
1 håndfuld Persille
1 Citron
½ Avocado
½ Æble
4 dl Te, fx urtete med æble/kvæde eller citron/ingefær
1 dl Yoghurt (i grøden eller som topping)
Forslag til toppings
Granola, bær, frø, kerner, nødder eller kokosflager