Svensk pølseret - med mere grønt

Svensk pølseret - med mere grønt

30 min
Svensk pølseret - med mere grønt. Den ligner meget den traditionelle Svensk pølseret, men vi har skruet ned for pølserne og op for kartofler og løg og tilføjet gulerødder. Så vil I gerne spise mere planterigt er Svensk pølseret - med mere grønt et godt sted at starte. De små skridts taktik og sund fornuft, det er den måde vi tror på i Arla Karolines Køkken®, at vi kan ændre vores kostvaner i en mere grøn retning.
https://www.arla.dk/opskrifter/svensk-polseret---med-mere-gront/

Sådan gør du

Svensk pølseret
  • Lad smørret smelte i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løg og gulerødder i ca. 1 min.
  • Tilsæt pølser og paprika og lad det svitse med i ca. 3 min.
  • Skru ned til jævn varme og tilsæt kartofler, tomatpuré og de øvrige ingredienser.
  • Lad retten koge ved jævn varme og under låg i ca. 10 min. - rør af og til.
  • Pynt med klippet purløg og server med groft rugbrød.

Du kan lave en vegetarisk version af den svenske "pølseret". Skift pølserne ud med en dåse skyllede, afdryppede hvide eller brune bønner. Og erstat evt. den milde paprika med røget paprika, så du får røgsmagen, som ellers kommer fra pølserne.

Energiindhold for hele retten:

8460 kJ / 2022 kcal

Næringsindhold pr. 100g

361 kJ / 86 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 11,3 % 2,4 g
Kulhydrat: 61 % 12,9 g
Fedt: 27,7 % 2,7 g
Mere inspiration

Vil du servere ekstra grønt, smager det fx fint med sprøde grønkålschips.

Grønkålschips
30 min
Grønkålschips
(12)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Se den {klassiske} version
Svensk pølseret
10 g Smør
4 Finthakkede løg (ca. 300 g)
4 Groftrevne gulerødder (ca. 300 g)
3 Wienerpølser i tynde skiver (ca. 135 g)
1 spsk Mild paprika
1 kg Kogte, skrællede kartofler i tern
5 spsk Koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
2½ dl Madlavningsfløde
1 dl Vand
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Klippet purløg
Tilbehør
150 g Groft rugbrød