Spidskålssalat

Spidskålssalat

20 min
Super lækker og nem spidskålssalat. Denne opskrift på spidskålsalat er både sprød, saftig og fyldig. Salaten indeholder spidskål, æbler og persille - alt er snittet og blandet med en nem dressing med citron og fraiche. Nemt, hurtigt og lækkert - både som tilbehør til aftensmaden eller som frokostret med et stykke ristet rugbrød til.
https://www.arla.dk/opskrifter/spidskalssalat/

Sådan gør du

Spidskålssalat
  • Rør, med let hånd, fraiche, citronskal, -saft, salt og peber sammen.
  • Vend æblebådene i dressingen, efterhånden som du skærer dem ud.
  • Bland spidskål og persille sammen med æbler og dressing lige inden serveringen.
  • Smag spidskålssalaten til , og anret den i et fad elller i en skål.

Du kan pynte spidskålssalaten med saftige granatæblekerner, og du kan gøre spidskålssalaten fyldigere ved at tilsætte edamamebønner.

Energiindhold for hele retten:

1140 kJ / 272 kcal

Næringsindhold pr. 100g

166 kJ / 40 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 13,2 % 1,3 g
Kulhydrat: 68,6 % 6,7 g
Fedt: 18,2 % 0,8 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Ingredienser

Spidskålssalat
1 dl Fraiche
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Røde æbler i tynde både (ca. 250 g)
300 g Fintsnittet spidskål
1 dl Grofthakket bredbladet persille